Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Verkoop Inca Trail 2018 gestart

   De officiële verkoop van de Inca Trail in 2018 is gestart! Normaal gesproken gaan de kaartjes voor het nieuwe jaar pas in de verkoop in januari, maar dit jaar is de verkoop dus al gestart in oktober, zo’n drie maanden eerder. We weten allemaal dat de Inca Trail in Peru een ontzettend gewilde route is en daarom ook snel uitverkocht is. Dit geldt met name voor de maanden in het droge seizoen (april tot en met september). Wil jij deze trail ook lopen in 2018, dan raden we je aan om zo snel mogelijk te boeken. Nog niet overtuigd van de Inca Trail? We leggen je graag uit wat de trekking inhoudt, zodat je weet waarom je ‘m niet mag missen.

   Klassieke Inca Trail

   De klassieke vierdaagse Inca Trail is de bekendste en meest populaire wandeltocht van Zuid-Amerika. Het is een trekking inclusief kampeerovernachtingen, die uitkomt bij het wereldwonder Machu Picchu. Je wandelt in internationaal gezelschap dwars door de Andes en komt langs spectaculaire uitzichten over de bergtoppen. Deze trekking is voor echte hike-liefhebbers die niet bang zijn voor een beetje hoogte: het hoogste punt van de trail is vastgesteld op 4.200 meter.

   Je Engelstalige gids geeft je onderweg uitleg over de route, de natuur en de vele Inca-ruïnes die je passeert. Drie dagen lang loop je maar liefst zo’n zes uur per dag. Er gaan gelukkig porters (dragers) mee die je kampeerspullen voor je tillen. Ben je een echte die hard, dan draag je je eigen rugzak, inclusief slaapzak en matje, zelf. Er is ook een kok aanwezig die je elke dag bij het eindpunt opwacht met een drankje en een rondreis-peru-Machu-Picchuwarme maaltijd. Dat smaakt na zo’n inspanning extra goed! De dragers lopen steeds vooruit om de tenten alvast op te zetten bij de kampeerplek van die avond. Verwacht geen luxe: er is geen elektriciteit, geen warm water en de sanitaire voorzieningen zijn minimaal. Maar dit past dan ook helemaal bij de sfeer van de Inca Trail.

   Machu Picchu

   Op dag vier is het zover: je gaat eindelijk Machu Picchu zien. Je staat extra vroeg op en komt na een uur wandelen met zonsopgang aan bij Inti Punku: de Zonnepoort van Machu Picchu. Dit voelt niet alleen als een echte overwinning na drie dagen wandelen, maar het uitzicht over de eeuwenoude Inca-ruïne is adembenemend. Het zien van Machu Picchu is absoluut het hoogtepunt van je Peru-reis!
   Overtuigd en nu boeken? Vraag de bouwsteen aan.

   Inca Trail uitverkocht?

   Wil je Machu Picchu zien én dat actief en avontuurlijk aanpakken, maar ben je te laat bent met het boeken van de Inca Trail of wil je gewoon weten wat de andere mogelijkheden zijn? We bieden genoeg andere waardige opties aan. Een van de populairste alternatieven is de Salcantay Trail. Je wandelt op paden die parallel lopen aanPeru reis gezondheid de Inca Trail. Onderweg heb je een geweldig uitzicht op de besneeuwde top van de Salcantay. Wil je het net even anders? Dan is de Lares Trail een goede optie. Tijdens deze trekking wandel je langs bergmassieven, rotsformaties, heldere bergmeertjes en kleine boerendorpjes. Onze optie Hiken en biken is voor de echte avonturiers: je wisselt mountainbiken tussen de Andestoppen af met hiken tussen tropische planten en koffieplantages. Verder kun je voor nog meer adrenaline kiezen voor ziplinen en raften. Wil je wel hiken, maar liever wat korter? Dan is de verkorte Inca Trail wellicht iets voor jou. Je begeeft je een dag op het officiële Incapad, maar je slaat de hoogste bergpassen over. Ben je helemaal niet zo’n wandelaar, maar houd je meer van cultuur?  Kijk dan hier voor andere mogelijkheden.

   We geven je graag informatie over de verschillende trails en andere Peru-bouwstenen! Neem contact met ons op via info@peruonline.nl of via +31(0)71 – 891 03 23.

   Geen reacties

   Reageren

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *