Inspiratie voor je Peru- en Bolivia-vakantie

Staat Machu Picchu op je bucketlist? Dit is absoluut een goede reden om naar Peru te reizen. Wandel in de voetsporen van de Inca’s en loop de Inca trail naar het wereldwonder. Of ‘tjoek’ er ontspannen, via de Heilige vallei, met de trein naartoe. Maar Peru is meer dan deze ‘must see’. In Peru vind je woestijn, besneeuwde bergtoppen in de Andes, koloniale steden, jungle in de Amazone en zie je condors vliegen in de Colca Canyon. Bovendien kun je er struinen over kleurrijke markten en culinair genieten van de lokale Peruaanse keuken. En alsof dit nog niet voldoende afwisselend is, dan kunnen we je zeker ook aanraden om je Peru reis te combineren met Bolivia. Doorkruis de immense zoutvlakte en spectaculaire hooglanden in Bolivia met een jeeptour, krijg het expeditie gevoel en ervaar Zuid-Amerika op z’n best. Bekijk onze Peru- en Bolivia-kaart voor een handig overzicht van de verschillende plekken die je met onze Peru- en Bolivia-bouwstenen en Peru- en Bolivia-rondreizen aandoet. Zo kun je samen met ons je ideale reisroute samenstellen.

Peru- en Bolivia in beeld

Reis met ons mee naar Peru en Bolivia. De leukse plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

Onze top 5 bezienswaardigheden

1. Machu Picchu

Rondreis-Machu-Picchu-top

Machu PIcchu

Vanuit de heillige vallei loop je in één dag alleen het minder steile deel van de beroemde Incatrail naar de zonnepoort van Machu Picchu. Je slaapt in een hotel en de volgende ochtend heb je alle tijd om de heilige stad van dichtbij te bekijken. Je combineert Machu Picchu met een ontspannen verblijf in de heilige vallei, met kleine dorpjes en mooie uitzichtpunten. Bekijk onze bouwsteen ‘Alle tijd voor trail en vallei’.

2. Rainbow Mountain

Rainbow Mountain

Rainbow Mountain

Na Machu Picchu de populairste bestemming in Peru. De kleurrijke Rainbow mountain is door National Geograpic uitgeroepen tot must-see en we begrijpen absoluut waarom. We werken samen met een betrouwbare partner die werkt met goede gidsen, professionele materialen en respect voor de natuur en bewoners. Bekijk onze ‘Rainbow mountain’ bouwsteen.

3. Uyuni zoutvlakte

Zoutvlakte - Uyuni

Uyuni

De Uyuni zoutvlakte zo groot als half België, reuze cactussen, roze flamingo’s, warmwaterbronnen, geisers, vulkanen en gekleurde lagune’s. Je vinkt het allemaal af tijdens deze avontuurlijke jeeptour. Het zijn lange dagen met weinig comfort in een extreem klimaat, maar de landschappen zijn de mooiste die wij in het Amerikaanse continent hebben gezien. Bekijk onze bouwsteen ‘Flamingo’s en Vulkanen’.

4. Colca Canyon

Colca Canyon

Colca Canyon

De Colca Canyon: dieper dan de Grand Canyon en een van de weinige plekken waar je condors kunt spotten. Je vindt hier het Peruaanse platteland en dompelt je onder in warmwaterbronnen. Optioneel kun je hier met een verlengingsnacht een dag meedraaien in het leven van een boerengezin. Bekijk onze bouwsteen ‘Condors in de Canyon’.

 

Cusco

Cusco

5. Cusco

Onze favoriete stad in Peru en de ideale startplaats voor een bezoek aan Machu Picchu. Ruim 500 jaar geleden was Cusco het centrum van het Incarijk, vandaag de dag hét culturele centrum van Latijns-Amerika. Je gaat zelf op ontdekking langs de imposante koloniale gebouwen en pleinen met restaurants, barretjes en musea. Bekijk onze Cusco bouwsteen.

Bekijk onze overzichtskaart van Peru met alle bouwstenen.

Algemene informatie voor reizen naar Peru en Bolivia

Bij een verre reis is goede voorbereiding nooit verkeerd. Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie over Peru en Bolivia.

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte, individuele Peru reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen reis samenstellen. Je kunt Peru bouwstenen ook combineren met Bolivia & Chili of Galápagos bouwstenen.

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Peru en/of Bolivia/Chili en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

Hier zijn we dan, de bestemmingsexperts van Peru en Bolivia: Marjolein, Elbrich, Annemieke, Corina! We zijn gek van reizen en helemaal fan van Peru en Bolivia. We denken en puzzelen graag met je mee om jullie perfecte Peru- en Bolivia reis samen te stellen.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 6 uur/ 7 uur (zomertijd)
Taal: Spaans
Munteenheid: Peruaanse soles
Visum: Niet nodig

Top 10 Blogs

1. 10 redenen om naar Peru te gaan
2. Peru: wat meenemen
3. Peruaanse drankjes
4. Inca weetjes
5. Bolivia weetjes
6. Negen vragen aan Chiara over haar inca trail ervaringen
7. Zomer Peru
8. Reis door Bolivia mijn 5 hoogtepunten
9. Tips efficiënt inpakken bagage
10. 5 redenen om niet naar Peru en Bolivia te gaan

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur – 17:30 uur