Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Bouw je eigen Bolivia-reis

   Combineer Peru met Bolivia

   Of je nu graag gekke foto’s wilt maken op de Salar de Uyuni-zoutvlakte of de indianencultuur wilt leren kennen in La Paz, met onze bouwstenen kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar, in combinatie met Peru, Chili of de Galápagoseilanden als je dat wilt. Zo bouw je je eigen Zuid-Amerika-rondreis. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele rondreizen door Peru en BoliviaBel of mail ons: wij, Bolivia-experts Annemieke en Corina, helpen je graag op weg.

   We helpen je vanuit onze eigen ervaring              Je slaapt kleinschalig en sfeervol
    Je ziet de highlights, maar mijdt de massa           Vervoer en excursies zijn geregeld

   Let op: onderstaande prijzen gelden tot en met 31 december 2017!

   Kies je favoriete Peru bouwstenen
   Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
   Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

   Hoogtepunten van Bolivia

   Flamingo’s en Vulkanen

   Reisschema: Uyuni - San Juan - Laguna Colorada - Laguna Verde - Lagauna Blanca - Uyuni -
   Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
   Reissom: € 368,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: april - oktober

   Onze meest geboekte bouwsteen in Bolivia is een jeeptocht naar de mooiste landschappen van dit continent: de zoutvlakte Bolivia. Vanuit Uyuni of San Pedro de Atacama cruise je drie dagen met een chauffeur en enkele andere reizigers, in een 4WD jeep. 

   Je ziet een zoutmeer zo groot als half België met om je heen Andesbergen en vulkanentoppen. Je wandelt over een cactuseiland in het zoutmeer en passeert rode en groene lagunes waar knalroze flamingo’s stil in het water staan. Als je niet onder de indruk bent van deze opsomming: je kunt bij vriesweer ook nog badderen in warme vulkanische bronnen. Een avontuurlijke reis: je maakt lange dagen, er is weinig comfort en het klimaat is extreem. De jeeptour is vermoeiend, maar de landschappen die je ziet, zijn dan ook wel de mooiste van het Amerikaanse continent.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Flamingo’s en Vulkanen
   Special stay optie: Zouthotel
   x
   +

   Voeg deze bouwsteen toe aan je Peru reis!

   Mag ik een beetje zout

   Reisschema: Uyuni - zoutvlakte - Uyuni- La Paz
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 223,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: april - oktober

   Deze bouwsteen gaat net als bovenstaande trip naar het indrukwekkende zoutmeer Salar de Uyuni. Maar na de Uyuni zoutvlakte ga je niet verder naar de lagunes en warmwaterbronnen. Je komt ’s avonds gewoon weer terug in Uyuni waar een warme douche en warm bed op je wacht, waardoor je tocht korter en een stuk comfortabeler wordt. 

   Na een dagje acclimatiseren in Uyuni, ga je per jeep de vlakte op. Kilometerslang reis je over het oogverblindende witte zoutmeer. Tijdens de tocht doemt ineens een eilandje op. Je ziet metershoge cactussen die de barre weersomstandigheden trotseren. Aan het eind van de dag reis je terug naar Uyuni. Een reis naar het hoogtepunt van Bolivia, maar op een zo comfortabel mogelijke manier.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Mag ik een beetje zout
   Mag ik een beetje zout - special stay optie
   x
   +

   (Pan)fluitend door La Paz

   Reisschema: La Paz
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 136,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: april - oktober

   Of je nu vanuit Peru naar Bolivia reist of op Bolivia vliegt, de stad La Paz zie je altijd tijdens je Bolivia reis. La Paz ligt in het hart van de Andes, en is daarmee het centrum van de ‘indigena’ indianencultuur en samen met Machu Picchu in Peru, het hart van de Inca erfenis. 

   Bij aankomst merk je meteen dat de lucht op deze 3600 meter hoogte ijl is. We laten je de mooiste uitzichten van La Paz zien per kabelbaan, je bezoekt het museum van Boliviaanse muziek instrumenten en je kunt je toekomst laten voorspellen met cocabladeren op de heksenmarkt.

    

   Bolivia – Peru, op weg naar de Zonnekoning

   Reisschema: La Paz - Copacabana - Isla del Sol - Puno (of andersom)
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 181,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: april - oktober

   Er gaan rechtstreekse bussen (ca. 8 uur) tussen La Paz in Bolivia en Puno in Peru, maar dan mis je Copacabana en Isla del Sol. Stap hier een dag uit om van de omgeving en de traditionele levensstijl te genieten. 

   Copacabana, een relaxt dorpje net over de Boliviaanse grens, ligt op 3900 meter hoogte aan het Titicacameer en staat bekend als het Lourdes van Bolivia. Doordat de Inca’s deze plek als tussenstop gebruikten, werd het een pelgrimsoord. Nu komen Bolivianen van heinde en verre om hun bezittingen te laten zegenen. Vanuit Copacabana vaar je per boot naar de legendarische geboorteplaats van de eerste Incakoning: het Isla del Sol.
   verder lezen

   Meer Bolivia ontdekken

   Rustig ritme Santa Cruz

   Reisschema: Santa Cruz
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 98,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: gehele jaar

   Wie naar Bolivia reist, begint vaak in Santa Cruz de la Sierra, de ‘oostelijke hoofdstad’ van Bolivia. Wij vinden dit het beste startpunt van een reis door Bolivia, omdat je hier, op slechts 500 meter hoogte, rustig kunt inswingen in het Boliviaanse ritme, voor je naar de hoogvlaktes van Bolivia gaat. 

   Santa Cruz heeft een gematigd klimaat, er staan zelfs palmbomen op het centrale plein, iets waaraan je niet meteen denkt bij Bolivia. De stad straalt een vriendelijk karakter uit, de mensen zijn vriendelijk. Er staan enkele prachtige koloniale kerken met goud en houtsnijwerken op loopafstand van je hotel.
   verder lezen

   Kaaimannen in lianenjungle

   Reisschema: Rurrenebaque - Madidi - Rurrenebaque
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 435,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: april - oktober

   Madidi eco-lodge is de beste optie als je het Amazone regenwoud in wilt aan de Boliviaanse kant. De lodge is een project van de Boliviaanse regering om indianen zelf in hun inkomsten te laten voorzien. De opbrengsten gaan dan ook naar de lokale bevolking. 

   Midden in de rimboe aan het Chalalan meer hebben de inwoners van het dorpje San José de Uchupiamonas met natuurlijke materialen uit het oerwoud deze lodge gebouwd. De ligging direct aan het meer zorgt voor een omvangrijk dierenleven. Je gaat wandelen in het oerwoud en kanoën op het meer en kunt de dieren van dichtbij meemaken. Er leven (brul)apen, maar ook tapirs, jaguars, kaaimannen en papegaaien, klein tot heel groot!
   verder lezen

   In de voetsporen van Che

   Reisschema: Santa Cruz - Samaipata - Santa Cruz
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 277,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: gehele jaar

   In de glooiende heuvels rondom de oostelijke stad Santa Cruz, blies Che Guevara zijn laatste adem uit. Wij vinden het vooral een goede plek om uit te rusten aan het begin of einde van je Bolivia reis. 

   De omgeving is niet wat je je voorstelt bij Bolivia: groen, subtropisch en met een zacht klimaat. Je verblijft twee dagen op een Boliviaans landgoed, waar een Nederlands stel een sfeervol eco-resort runt, compleet met kruidentuin en zonne-energie. Geniet vanuit je hangmat van vlinders, kolibries en andere vogels. Of ga actief de natuur in, maak een hike in het Amboro national park en bezoek de ruïnes van El Fuerte.
   verder lezen

   Zilver zoeken in de rijke berg

   Reisschema: Potosi - zilvermijn
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 78,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: april - oktober

   Een korte, maar heel indrukwekkende bouwsteen naar de hoogste stad ter wereld, Potosi, gecombineerd met een tocht in de zilvermijn. Deze Cerro Rico (Rijke Berg), maakte van Potosi een rijke stad. 

   Je zit hier op maar liefst 4090 meter hoogte. Het leven van de inwoners van Potosi draait om de mijn. Je gaat met een gids mee door de mijngangen en ziet hoe zwaar het leven van mijnwerkers eruit ziet. Ze zijn gewend dat toeristen in de mijn rondgeleid worden, en blij als je ze wat voedsel of water geeft. Nu moeilijk te geloven, maar ter plekke kun je ook coca bladeren of zelfs dynamiet aan ze geven.
   verder lezen

   Lente in de witte stad

   Reisschema: Sucre
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 65,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: gehele jaar

   Sucre is de relaxte, vaak zonnige, hoofdstad van Bolivia. Op een intensieve Bolivia reis is het een fijne plek om even uit te rusten van alle opgedane indrukken. Ondanks de hoogte, 2800 meter, heeft het koloniale universiteitsstadje een heerlijk klimaat. 

   De pleinen zijn omgeven door mooie oude bomen. We regelen een sfeervolle posada voor je en je kunt de vrije dag gaan wandelen door het koloniale centrum naar een mooie uitzichtpunt. Ben je hier op zondag, dan kun je naar de markt van Tarabuco. De lokale bevolking struint er in de meest prachtige, traditionele kleding rond over de markt. Ook kun je een bezoek brengen aan een bekende (bol)hoedenfabriek.
   verder lezen

   1
   van
   9
   x