Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag van 09:00-17:30 uur

  Bouw je eigen Bolivia-reis

  Combineer Peru met Bolivia

  Of je nu graag gekke foto’s wilt maken op de Salar de Uyuni-zoutvlakte of de indianencultuur wilt leren kennen in La Paz, met onze bouwstenen kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar, in combinatie met Peru, Chili of de Galápagoseilanden als je dat wilt. Zo bouw je je eigen Zuid-Amerika-rondreis. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele rondreizen door Peru en BoliviaBel of mail ons: wij, Bolivia-experts Annemieke en Corina, helpen je graag op weg.

  We helpen je vanuit onze eigen ervaring              Je slaapt kleinschalig en sfeervol
   Je ziet de highlights, maar mijdt de massa           Vervoer en excursies zijn geregeld

  Kies je favoriete Peru & Bolivia bouwstenen
  Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

  Hoogtepunten van Bolivia

  Flamingo’s en Vulkanen

  Reisschema: Uyuni - San Juan - Laguna Colorada - Laguna Verde - Lagauna Blanca - Uyuni -
  Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
  Reissom: € 393,- p.p. bij 2 personen

  Onze meest geboekte bouwsteen in Bolivia is een jeeptocht naar de mooiste landschappen van dit continent: de zoutvlakte Bolivia. Vanuit Uyuni of San Pedro de Atacama cruise je drie dagen met een chauffeur en enkele andere reizigers, in een 4WD jeep. 

  Je ziet een zoutmeer zo groot als half België met om je heen Andesbergen en vulkanentoppen. Je wandelt over een cactuseiland in het zoutmeer en passeert rode en groene lagunes waar knalroze flamingo’s stil in het water staan. Als je niet onder de indruk bent van deze opsomming: je kunt bij vriesweer ook nog badderen in warme vulkanische bronnen. Een avontuurlijke reis: je maakt lange dagen, er is weinig comfort en het klimaat is extreem. De jeeptour is vermoeiend, maar de landschappen die je ziet, zijn dan ook wel de mooiste van het Amerikaanse continent.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Flamingo’s en Vulkanen
  Special stay optie: Zouthotel
  x

  Voeg deze bouwsteen toe aan je Peru & Bolivia reis!

  Mag ik een beetje zout

  Reisschema: Uyuni - zoutvlakte - Uyuni- La Paz
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 238,- p.p. bij 2 personen

  Deze bouwsteen gaat net als bovenstaande trip naar het indrukwekkende zoutmeer Salar de Uyuni. Maar na de Uyuni zoutvlakte ga je niet verder naar de lagunes en warmwaterbronnen. Je komt ’s avonds gewoon weer terug in Uyuni waar een warme douche en warm bed op je wacht, waardoor je tocht korter en een stuk comfortabeler wordt. 

  Na een dagje acclimatiseren in Uyuni, ga je per jeep de vlakte op. Kilometerslang reis je over het oogverblindende witte zoutmeer. Tijdens de tocht doemt ineens een eilandje op. Je ziet metershoge cactussen die de barre weersomstandigheden trotseren. Aan het eind van de dag reis je terug naar Uyuni. Een reis naar het hoogtepunt van Bolivia, maar op een zo comfortabel mogelijke manier.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Mag ik een beetje zout
  Mag ik een beetje zout - special stay optie
  x

  (Pan)fluitend door La Paz

  Reisschema: La Paz
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 167,- p.p. bij 2 personen

  Of je nu vanuit Peru naar Bolivia reist of op Bolivia vliegt, de stad La Paz zie je altijd tijdens je Bolivia reis. La Paz ligt in het hart van de Andes, en is daarmee het centrum van de ‘indigena’ indianencultuur en samen met Machu Picchu in Peru, het hart van de Inca erfenis. 

  Bij aankomst merk je meteen dat de lucht op deze 3600 meter hoogte ijl is. In dé handelsstad van Bolivia nemen we je mee op een marktentocht waarbij je ontbijt als de locals, een panfluitmuseum bezoekt, leert over kleurrijke draagdoeken en je toekomst kunt laten voorspellen met cocabladeren. Verder regelen we een knus hotel op loopafstand van de heksenmarkt, de centrale Plaza San Francisco én het coca-museum.
  verder lezen

  Bolivia – Peru, op weg naar de Zonnekoning

  Reisschema: La Paz - Copacabana - Isla del Sol - Puno (of andersom)
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 194,- p.p. bij 2 personen

  Er gaan rechtstreekse bussen (ca. 8 uur) tussen La Paz in Bolivia en Puno in Peru, maar dan mis je Copacabana en Isla del Sol. Stap hier een dag uit om van de omgeving en de traditionele levensstijl te genieten. 

  Copacabana, een relaxt dorpje net over de Boliviaanse grens, ligt op 3900 meter hoogte aan het Titicacameer en staat bekend als het Lourdes van Bolivia. Doordat de Inca’s deze plek als tussenstop gebruikten, werd het een pelgrimsoord. Nu komen Bolivianen van heinde en verre om hun bezittingen te laten zegenen. Vanuit Copacabana vaar je per boot naar de legendarische geboorteplaats van de eerste Incakoning: het Isla del Sol.
  verder lezen

  Meer Bolivia ontdekken

  Rustig ritme Santa Cruz

  Reisschema: Santa Cruz
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 98,- p.p. bij 2 personen

  Wie naar Bolivia reist, begint vaak in Santa Cruz de la Sierra, de ‘oostelijke hoofdstad’ van Bolivia. Wij vinden dit het beste startpunt van een reis door Bolivia, omdat je hier, op slechts 500 meter hoogte, rustig kunt inswingen in het Boliviaanse ritme, voor je naar de hoogvlaktes van Bolivia gaat. 

  Santa Cruz heeft een gematigd klimaat, er staan zelfs palmbomen op het centrale plein, iets waaraan je niet meteen denkt bij Bolivia. De stad straalt een vriendelijk karakter uit, de mensen zijn vriendelijk. Er staan enkele prachtige koloniale kerken met goud en houtsnijwerken op loopafstand van je hotel.
  verder lezen

  Kaaimannen in lianenjungle

  Reisschema: Rurrenebaque - Madidi - Rurrenebaque
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 465,- p.p. bij 2 personen

  Madidi eco-lodge is de beste optie als je het Amazone regenwoud in wilt aan de Boliviaanse kant. De lodge is een project van de Boliviaanse regering om indianen zelf in hun inkomsten te laten voorzien. De opbrengsten gaan dan ook naar de lokale bevolking. 

  Midden in de rimboe aan het Chalalan meer hebben de inwoners van het dorpje San José de Uchupiamonas met natuurlijke materialen uit het oerwoud deze lodge gebouwd. De ligging direct aan het meer zorgt voor een omvangrijk dierenleven. Je gaat wandelen in het oerwoud en kanoën op het meer en kunt de dieren van dichtbij meemaken. Er leven (brul)apen, maar ook tapirs, jaguars, kaaimannen en papegaaien, klein tot heel groot!
  verder lezen

  In de voetsporen van Che

  Reisschema: Santa Cruz - Samaipata - Santa Cruz
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 296,- p.p. bij 2 personen
  Overnachten: 2 nachten in 2-persoonskamer met douche/toilet
  Excursie: geen
  Transport: privé retourtransfer Santa Cruz - Samaipata
  Maaltijden: 2x ontbijt

  In de glooiende heuvels rondom de oostelijke stad Santa Cruz, blies Che Guevara zijn laatste adem uit. Wij vinden het vooral een goede plek om uit te rusten aan het begin of einde van je Bolivia reis. 

  De omgeving is niet wat je je voorstelt bij Bolivia: groen, subtropisch en met een zacht klimaat. Je verblijft twee dagen op een Boliviaans landgoed, waar een Nederlands stel een sfeervol eco-resort runt, compleet met kruidentuin en zonne-energie. Geniet vanuit je hangmat van vlinders, kolibries en andere vogels. Of ga actief de natuur in, maak een hike in het Amboro national park en bezoek de ruïnes van El Fuerte.
  verder lezen

  Zilver zoeken in de rijke berg

  Reisschema: Potosi - zilvermijn
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 83,- p.p. bij 2 personen

  Een korte, maar heel indrukwekkende bouwsteen naar de hoogste stad ter wereld, Potosi, gecombineerd met een tocht in de zilvermijn. Deze Cerro Rico (Rijke Berg), maakte van Potosi een rijke stad. 

  Je zit hier op maar liefst 4090 meter hoogte. Het leven van de inwoners van Potosi draait om de mijn. Je gaat met een gids mee door de mijngangen en ziet hoe zwaar het leven van mijnwerkers eruit ziet. Ze zijn gewend dat toeristen in de mijn rondgeleid worden, en blij als je ze wat voedsel of water geeft. Nu moeilijk te geloven, maar ter plekke kun je ook coca bladeren of zelfs dynamiet aan ze geven.
  verder lezen

  Lente in de witte stad

  Reisschema: Sucre
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 69,- p.p. bij 2 personen

  Sucre is de relaxte, vaak zonnige, hoofdstad van Bolivia. Op een intensieve Bolivia reis is het een fijne plek om even uit te rusten van alle opgedane indrukken. Ondanks de hoogte, 2800 meter, heeft het koloniale universiteitsstadje een heerlijk klimaat. 

  De pleinen zijn omgeven door mooie oude bomen. We regelen een sfeervolle posada voor je en je kunt de vrije dag gaan wandelen door het koloniale centrum naar een mooie uitzichtpunt. Ben je hier op zondag, dan kun je naar de markt van Tarabuco. De lokale bevolking struint er in de meest prachtige, traditionele kleding rond over de markt. Ook kun je een bezoek brengen aan een bekende (bol)hoedenfabriek.
  verder lezen

  1
  van
  9
  x