Bouw je eigen Bolivia-reis

Combineer Peru met Bolivia

Of je nu graag gekke foto’s wilt maken op de Salar de Uyuni-zoutvlakte of de indianencultuur wilt leren kennen in La Paz, met onze bouwstenen in Bolivia kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar, in combinatie met Peru, Chili of de Galápagoseilanden als je dat wilt. Zo bouw je je eigen Zuid-Amerika-rondreis. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele rondreizen door Peru en BoliviaBel of mail ons: wij, Bolivia-experts Marjolein, Annemieke, Elbrich en Corina, helpen je graag op weg.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring              Je slaapt kleinschalig en sfeervol
 Je ziet de highlights, maar mijdt de massa           Vervoer en excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Peru bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

Hoogtepunten van Bolivia

Reisschema: Uyuni - San Juan - Laguna Colorada - Laguna Verde - Laguna Blanca - Uyuni - La Paz
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 323,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Onze meest geboekte bouwsteen in Bolivia is een jeeptocht naar de mooiste landschappen van dit continent: de zoutvlakte Bolivia. Vanuit Uyuni of San Pedro de Atacama cruise je drie dagen met een chauffeur en enkele andere reizigers, in een 4WD jeep. 

Je ziet een zoutmeer zo groot als half België met om je heen Andesbergen en vulkanentoppen. Je wandelt over een cactuseiland in het zoutmeer en passeert rode en groene lagunes waar knalroze flamingo’s stil in het water staan. Als je niet onder de indruk bent van deze opsomming: je kunt bij vriesweer ook nog badderen in warme vulkanische bronnen. Een avontuurlijke reis: je maakt lange dagen, er is weinig comfort en het klimaat is extreem. De jeeptour is vermoeiend, maar de landschappen die je ziet, zijn dan ook wel de mooiste van het Amerikaanse continent.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Flamingo’s en Vulkanen
Special stay optie: Zouthotel
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Peru reis!

Reisschema: Uyuni - zoutvlakte - Uyuni- La Paz
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 223,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Deze bouwsteen gaat net als bovenstaande trip naar het indrukwekkende zoutmeer Salar de Uyuni. Maar na de Uyuni zoutvlakte ga je niet verder naar de lagunes en warmwaterbronnen. Je komt ‘s avonds gewoon weer terug in Uyuni waar een warme douche en warm bed op je wacht, waardoor je tocht korter en een stuk comfortabeler wordt. 

Na een dagje acclimatiseren in Uyuni, ga je per jeep de vlakte op. Kilometerslang reis je over het oogverblindende witte zoutmeer. Tijdens de tocht doemt ineens een eilandje op. Je ziet metershoge cactussen die de barre weersomstandigheden trotseren. Aan het eind van de dag reis je terug naar Uyuni. Een reis naar het hoogtepunt van Bolivia, maar op een zo comfortabel mogelijke manier.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Mag ik een beetje zout
Mag ik een beetje zout - special stay optie
x
+
Reisschema: La Paz
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 143,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Of je nu vanuit Peru naar Bolivia reist of op Bolivia vliegt, de stad La Paz zie je altijd tijdens je reis door Bolivia. La Paz ligt in het hart van de Andes, en is daarmee het centrum van de ‘indigena’ indianencultuur en samen met Machu Picchu in Peru, het hart van de Inca erfenis. Bij aankomst merk je meteen dat de lucht op deze 3600 meter hoogte ijl is. We laten je de mooiste uitzichten van La Paz zien per kabelbaan, je bezoekt het museum van Boliviaanse muziek instrumenten en je kunt je toekomst laten voorspellen met cocabladeren op de heksenmarkt.

 

Reisschema: La Paz - Copacabana - Isla del Sol - Puno (of andersom)
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 183,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Er gaan rechtstreekse bussen (ca. 8 uur) tussen La Paz in Bolivia en Puno in Peru, maar dan mis je Copacabana en Isla del Sol. Stap hier een dag uit om van de omgeving en de traditionele levensstijl te genieten. 

Copacabana, een relaxt dorpje net over de Boliviaanse grens, ligt op 3900 meter hoogte aan het Titicacameer en staat bekend als het Lourdes van Bolivia. Doordat de Inca’s deze plek als tussenstop gebruikten, werd het een pelgrimsoord. Nu komen Bolivianen van heinde en verre om hun bezittingen te laten zegenen. Vanuit Copacabana vaar je per boot naar de legendarische geboorteplaats van de eerste Incakoning: het Isla del Sol.
verder lezen

Meer Bolivia ontdekken

Reisschema: Santa Cruz
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 138,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Wie naar Bolivia reist, begint vaak in Santa Cruz de la Sierra, de ‘oostelijke hoofdstad’ van Bolivia. Wij vinden dit het beste startpunt van een reis door Bolivia, omdat je hier, op slechts 500 meter hoogte, rustig kunt inswingen in het Boliviaanse ritme, voor je naar de hoogvlaktes van Bolivia gaat. 

Santa Cruz heeft een gematigd klimaat, er staan zelfs palmbomen op het centrale plein, iets waaraan je niet meteen denkt bij Bolivia. De stad straalt een vriendelijk karakter uit, de mensen zijn vriendelijk. Er staan enkele prachtige koloniale kerken met goud en houtsnijwerken op loopafstand van je hotel.
verder lezen

Reisschema: Rurrenebaque - Madidi - Rurrenebaque
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 435,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Madidi eco-lodge is de beste optie als je het Amazone regenwoud in wilt aan de Boliviaanse kant. De lodge is een project van de Boliviaanse regering om indianen zelf in hun inkomsten te laten voorzien. De opbrengsten gaan dan ook naar de lokale bevolking. 

Midden in de rimboe aan het Chalalan meer hebben de inwoners van het dorpje San José de Uchupiamonas met natuurlijke materialen uit het oerwoud deze lodge gebouwd. De ligging direct aan het meer zorgt voor een omvangrijk dierenleven. Je gaat wandelen in het oerwoud en kanoën op het meer en kunt de dieren van dichtbij meemaken. Er leven (brul)apen, maar ook tapirs, jaguars, kaaimannen en papegaaien, klein tot heel groot!
verder lezen

Reisschema: Santa Cruz - Samaipata - Santa Cruz
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 246,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

In de glooiende heuvels rondom de oostelijke stad Santa Cruz, blies Che Guevara zijn laatste adem uit. Wij vinden het vooral een goede plek om uit te rusten aan het begin of einde van je Bolivia reis. 

De omgeving is niet wat je je voorstelt bij Bolivia: groen, subtropisch en met een zacht klimaat. Je verblijft twee dagen op een Boliviaans landgoed, waar een Nederlands stel een sfeervol eco-resort runt, compleet met kruidentuin en zonne-energie. Geniet vanuit je hangmat van vlinders, kolibries en andere vogels. Of ga actief de natuur in, maak een hike in het Amboro national park en bezoek de ruïnes van El Fuerte.
verder lezen

Reisschema: Potosi - zilvermijn
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 75,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Het bezoek aan de hooggelegen stad Potosi combineer je met een tocht in de zilvermijn. Deze Cerro Rico (Rijke Berg), maakte van Potosi een welvarende stad en het leven van de inwoners draait om de mijn. Je daalt met een gids af in de gangen en ziet hoe zwaar het leven van mijnwerkers is.

Reisschema: Sucre
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 63,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Sucre is de relaxte, vaak zonnige, hoofdstad van Bolivia. Op een intensieve Bolivia reis is het een fijne plek om even uit te rusten van alle opgedane indrukken. Ondanks de hoogte, 2800 meter, heeft het koloniale universiteitsstadje een heerlijk klimaat. 

De pleinen zijn omgeven door mooie oude bomen. We regelen een sfeervolle posada voor je en je kunt de vrije dag gaan wandelen door het koloniale centrum naar een mooie uitzichtpunt. Ben je hier op zondag, dan kun je naar de markt van Tarabuco. De lokale bevolking struint er in de meest prachtige, traditionele kleding rond over de markt. Ook kun je een bezoek brengen aan een bekende (bol)hoedenfabriek.
verder lezen

1
van
9
x

Verstuur je reisplan