Bolivia zouttour

Peru combineren met Bolivia, Chili of Ecuador

Bouw je eigen rondreis Zuid-Amerika

Reizigers die hun Peru reis willen verdiepen met een ervaring in een authentiek, minder bezocht, Zuid Amerikaans land, combineren Peru makkelijk met de zoutvlakte, geisers en lagunes van Bolivia.  Vanaf hier bereik je gemakkelijk in één dag de droogste woestijn ter wereld in het noorden van ChiliEcuador onderscheidt zich van Peru door de door Charles Darwin bezochte Galapagos eilanden met haar uniek geëvolueerde flora en fauna.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren specialisten Carin en Annemieke helpen je graag verder.

Kies een regio

1 Peru combineren met Bolivia

Zuid-Amerika reizen in Peru en Bolivia

Bolivia is het meest traditionele land van Zuid Amerika en ook erg afwisselend. Het ene moment loop je over een heksenmarkt in een drukke stad, dan rijd je in een jeep over een immense lege zoutvlakte. Of luister in de Amazone naar het gekrijs van de ara papagaaien. Trek dus voldoende tijd uit voor Bolivia. De regering besteedt weinig aandacht aan de promotie van reizen of aan verbetering van de infrastructuur. De reizen gaan dan ook vaak over hobbelige wegen en je ziet weinig andere toeristen. Kortom, een land met veel gezichten waar je je nog echt een avonturier voelt.

2 Peru combineren met Chili

Zuid-Amerika reizen in Peru en Chili

Chili staat bekend als het uitgestrekte land langs de Andes met pinguins en natuurparken in het zuidelijke Patagonië. In het noorden grenst Chili aan Peru en Bolivia. Wil je een bezoek aan Peru en Bolivia combineren met het langgerekte Chili, begin je reis dan in de hoofdstad Santiago de Chili. Je vervolgt je reis naar San Pedro de Atacama. Je zou het niet verwachten, maar hier bevindt zich de droogste woestijn van de wereld, met gortdroge vlaktes, grillige rotsformaties en spuitende geisers. Je steekt vervolgens de grens over naar Bolivia voor een jeeptour langs felgekleurde bergmeren, witte zoutvlaktes en flamingo’s. Via Bolivia reis je vervolgens verder naar Peru.

3 Peru combineren met Ecuador

Zuid-Amerika reizen in Peru en de Galapagos eilanden

Ecuador, met de door Charles Darwin ontdekte Galapagos eilanden, grenst aan het noorden van Peru. Met de meest unieke flora en fauna ter wereld is dit een droomreis die je gewoon een keer in je leven gemaakt wil hebben. Eeuwenoude reuzeschildpadden, vogels met blauwe voeten, je kunt er zo dichtbij komen dat je ze bijna kunt aanraken. Het is niet goedkoop en je moet er wat moeite voor doen. Vanuit Lima gaan er dagelijks vluchten naar Quito en Guayacuil, waarvandaan de vluchten vertrekken naar de Galapagos. Je beloning: een onvergetelijke ‘once in a lifetime’ reiservaring.

Verstuur je reisplan