Peru reis: Inca Trail naar Machu Picchu

Individuele rondreizen Peru en Bolivia

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. 

Onderstaande Peru en Bolivia rondreizen zijn individuele reizen die we hebben samengesteld door onze bouwstenen met elkaar te combineren. De rondreizen zijn flexibel dus pas ze gerust aan met een extra nachtje. Slaapplekken zijn al geregeld: zo slaap je in een ecologische junglelodge, zouthotel of achttiende-eeuws landhuis. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze Peru- en Bolivia-bouwstenenBel of mail ons gerust: wij, Peru-experts Annemieke, Marjolein, Corina en Elbrich, helpen je graag op weg.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Wil jij deze zomer nog weg? Speciaal voor de late of snelle beslisser hebben we een individuele zomer-rondreis samengesteld waarbij je al over 48 uur in het vliegtuig kunt zitten! Benieuwd? Bekijk alle reizen op Riksjatravel.nl! Liever zelf je reis samenstellen voor deze zomer met bouwstenen of onderstaande flexibele rondreizen, dat kan dat ook. We hebben dan twee weken nodig om de reis voor je vast te leggen.

Kies je favoriete Peru rondreis
Iets veranderen? Laat het ons weten.
Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Peru rondreizen

Rondreis 1: Vamos Peru!

Reisschema: Lima - Paracas- oase Huacachina - Arequipa - Colca Canyon - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten, aanvang dagelijks
Reissom: € 1728,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Dit is onze populairste Peru-rondreis, en terecht! In drie weken zie je alle highlights. Vanuit Lima reis je zuidwaarts langs de westkust naar de grootste zeehondenkolonie ter wereld. Na het zonnige Arequipa staan de uitgestrekte terrassen en condors in de Colca Canyon op de route. Slaap vervolgens bij een indianenfamilie aan de rand van het Titicacameer en sluit je reis af in het bruisende Cusco en de Heilige Vallei, maar niet voordat je in het Andesgebergte naar Machu Picchu hebt gehiket! Lees meer over deze highlights-rondreis.

Voeg deze rondreis toe aan je Peru reisplan!

Rondreis 2: Pisco’s en posada’s in de Andes

Reisduur: 15 dagen / 14 nachten, aanvang dagelijks
Reisschema: Lima - Arequipa - Colca Canyon - Puno - drijvende rieteilanden op Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu
Reissom: € 1498,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: Optioneel bij te boeken

Een wat kortere rondreis waarop je veel ziet maar waarbij we aan comfort veel aandacht schenken. Vrijwel overal slaap je in bijzondere accommodaties, van koloniale huizen tot ecologische lodges en oude kloosters. 

Je ziet zo een aantal bijzondere plaatsen maar wel in stijl.De Colca Canyon is zo’n plek. Het afgelegen platteland in deze vallei zie je per privé-auto met chauffeur. En van de geweldige natuur kun je genieten vanuit de eigen warmwaterbronnen van je luxe lodge. Er is ook tijd voor de ”wereldwonderen” op de route. Zo maak je een boottocht op het Titicacameer. En uiteraard reis je langs dorpjes en Inca-ruïnes naar de verborgen Andesstad Machu Picchu. Deze Peru rondreis eindigt in Cusco.
verder lezen

Rondreis 3: Sneeuwtoppen en Tropische Wouden

Reisduur: 22 dagen / 21 nachten, aanvang dagelijks
Reisschema: Lima - Arequipa - Colca Canyon - Puno - Indianen op Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu - Puerto Maldonado - Tambopata National Park
Reissom: € 1995,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: Optioneel bij te boeken

Wil je in drie weken de bezienswaardigheden op je eigen manier zien en ook de Peruanen leren kennen? Dan is dit de perfecte Peru-rondreis voor jou. Vanuit Lima vlieg je naar Arequipa, waar je in de Colca Canyon slaapt en meedraait bij een boerengezin. Bij het Titicacameer volg je niet in de voetsporen van toeristen, maar slaap je aan de rand van het meer bij een indianenfamilie. En natuurlijk bezoek je ook Machu Picchu, waar je in vier dagen via de originele Inca Trail heen hiket. Sluit je reis af in het Tambopata-reservaat, waar je met een gids het regenwoud verkent en in een junglelodge slaapt. Lees meer over deze complete Peru-rondreis.

Rondreizen Peru & Bolivia

Rondreis 4: Peru-, Chili- en Bolivia-rondreis

Reisduur: 28 dagen / 27 nachten, aanvang dagelijks
Reisschema: Lima - Huacachina - Arequipa - Colca Canyon - Arica - woestijn bij San Pedro de Atacama - Uyuni - La Paz - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu
Reissom: € 2585,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: Optioneel bij te boeken

Onze populairste combinatie reis waarbij je in vier weken Peru en Bolivia intensief bezoekt maar ook het noorden van Chili niet overslaat. Na Lima ga je langs de kust naar Arequipa en de Colca Canyon. Zandduinen en stranden aan de ene en de eerste Andestoppen aan de andere kant. 

Dan door naar San Pedro de Atacama met maanlandschappen, geisers en bizarre rotsformaties. Een 4-daagse jeeptocht brengt je vervolgens langs gekleurde lagunes, vulkaantoppen en rose flamingo’s brengt je naar Uyuni in Bolivia. Het landschap is sprookjesachtig! De nachtbus brengt je vanuit Uyuni verder naar de ‘Boliviaanse bolhoedjes’-stad La Paz. Langs het Titicacameer en over de Altiplano naar Cusco eindig je de combinatie Peru rondreis met een toer door de Heilige Vallei naar Machu Picchu.
verder lezen

Rondreis 5: Van zoutvlakte tot zonnepoort

Reisduur: 19 dagen / 18 nachten, aanvang dagelijks
Reisschema: Santiago de Chile - woestijn bij San Pedro de Atacama - zoutvlakte bij Uyuni - La Paz - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu
Reissom: € 1958,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: Optioneel bij te boeken

Combineer Peru met Chili en Bolivia in deze drieweekse rondreis. Vanuit Santiago de Chili ga je via de San Pedro de Atacama-woestijn met een pittige jeeptour naar de befaamde Uyuni-zoutvlakte in Bolivia. Onderweg word je getrakteerd op felgekleurde bergmeren, pruttelende geisers en flamingo’s. Vlieg door naar La Paz, hoog in de bergen. Via Lake Titicaca ga je de grens over naar Peru, waar je de laatste dagen van je reis getrakteerd wordt op Incastad Cusco, de Heilige Vallei en natúúrlijk Machu Picchu. Lees meer over deze rondreis Chili – Bolivia – Peru.

Rondreis 6: Bolhoeden, Indianen en Inca’s

Reisduur: 25 dagen / 24 nachten, aanvang dagelijks
Reisschema: Santa Cruz - Sucre - de mijnen bij Potosi - zoutvlaktes bij Uyuni - La Paz - Puno - drijvende rieteilanden op Titicaca - Cusco - Sacred Valley
Reissom: € 1998,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: Optioneel bij te boeken

Deze Peru-Bolivia rondreis ‘doet’ het allemaal, maar je brengt meer tijd door in Bolivia dan tijdens onze andere combinatiereizen. Je begint de rondreis in het subtropische laagland van Bolivia. Onderweg verblijf je op een landgoed in de heuvels en leer je het witte stadje Sucre kennen. 

Ook maak je een tocht door een zilvermijn en een driedaagse jeeptour langs het zoutmeer en de gekleurde lagunes. Na een bezoek aan een beroemde panfluitmaker in La Paz steek je de grens over voor het tweede deel van je rondreis: Peru. Hier overnacht je op een eilandje op het meer. Vanuit Cusco verken je de heilige vallei en zie je dan eindelijk wereldwonder Machu Picchu.
verder lezen

1
van
6

 

Algemene informatie voor je Peru- en Bolivia-rondreis

Wat is inbegrepen?

– Je overnachtingen met ontbijt. Overige maaltijden als lunch en diner indien beschreven.
– Op wat lokale transfers na, bijna al je vervoer. Trein- en busreizen in Bolivia zijn vaak niet zo comfortabel, in Peru wel. In de lokale bussen kun je soms wat krap zitten of door elkaar geschud worden. Riksja Peru regelt in principe alle grote transfers bij aankomst op een nieuwe plek. Voor de kleinere transfers van bijvoorbeeld een trein- of busstation naar je accommodatie overdag, geldt dat je wordt opgehaald als dit zelf niet zo gemakkelijk te regelen is. Binnenlandse vluchten zijn, tenzij anders vermeld, ook bij de reissom inbegrepen.
– Genoemde excursies en georganiseerde bezoeken, soms met gids. Zie de beschrijvingen.
– Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is.

Wat is niet inbegrepen?

– De vlucht naar Peru, Bolivia of Chili. Deze kunnen wij voor je boeken: zie vluchten.
– Sommige entreegelden; we vermelden dit altijd voor de duidelijkheid nog even op de betreffende bouwsteenpagina.
– Facultatieve excursies.
– Reis- en annuleringsverzekering. Deze kunnen we wel voor je afsluiten: zie verzekeringen.
– Reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Rondreis Peru en/of Bolvia aanpassen?

Het is meestal mogelijk om aanpassingen in rondreizen te maken. Misschien wil je liever een ander starthotel, een verlenging of een extra bouwsteen toevoegen. Geef dit aan wanneer je een reisplan aanvraagt, we zullen dan een aangepaste prijsopgave doen. Als je je rondreis zelf met onze bouwstenen in Peru of Bolivia wilt opbouwen, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn veel verschillende combinaties mogelijk.

Je kunt ons ook altijd mailen of bellen, dan lopen we samen de diverse mogelijkheden door.

x

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen

Verstuur je reisplan