Wat kun je meenemen voor Peruanen?

Peru-reis-kind-blij

Geïnspireerd door een bericht van enthousiaste reizigster Saskia, dacht ik, hier ga ik een blog over schrijven. Saskia is naar Peru geweest en heeft tijdens haar reis, leuke cadeautjes meegenomen voor kinderen die ze tijdens het reizen tegen is gekomen. Hoe leuk is het om z’n enthousiast en blij gezicht te zien na het geven van een kleinigheidje? (zie foto’s). Ga jij binnenkort op reis en vind je het ook leuk om iets voor de lokale mensen mee te nemen?

 

Hieronder geven we je graag een aantal tips en suggesties:

  • Kleding en schoenen
  • Pennen, potloden en schriften
  • Zeep/ wasmiddelen
  • Speelgoed (bellenblazen, ballonnen, etc.)
  • Stroopwafels (Peruanen houden wel van zoetigheid, niet zo van drop, dus laat ze eens proeven van onze Hollandse trots…)

 

Tijdens onze reizen proberen we je ook op een leuke manier in contact te brengen metReis-Peru-kind-titicaca de lokale bevolking. Zo kun je door een dagje te verlengen in de Colca Canyon een lokale boerenfamilie een handje helpen. In de heilige vallei kun je een lokale gemeenschap bezoeken die poncho’s weeft voor de kost en in harmonie leeft met de natuur, met de bouwsteen ‘Verborgen ponchopad naar Incastad’. Daarnaast kun je bij het Titicacameer overnachten bij een lokale familie op de rieteilanden. Hoe leuk is het als je hun kunt laten proeven van stroopwafels en ze een leuke souvenir kunt geven uit Nederland?

Wil je meer informatie over onze bouwstenen voor een reis door Peru? Kijk dan eens op deze pagina. Of ga terug naar ons Peru reisblog voor meer inspiratie en tips.

Lees ook...

Bijna naar Peru? Bekijk ons webinar!

11 juli 2016
| praktisch
ontmoeting peru

Lokale ontmoeting in de Colca Canyon

15 januari 2015
| inspiratie