Twee keer leuk nieuws uit Peru

man-verrekijker

 

Het is leuk om te merken hoe wij onderling, als collega’s, het nieuws in de gaten houden en wanneer we een bepaalde bestemming tegen komen met een leuk nieuwtje word je altijd even gewaarschuwd. Zo kreeg ik twee leuke onderwerpen doorgestuurd van mijn collega’s Karin en Lisanne.

 

1. Nieuwe apensoort ontdekt! 

Karin onderschepte een bericht in de media over een nieuwe apensoort dat in Peru is ontdekt. Het gaat om een titi-aapje: De Urubamba bruine titi. Het aapje leeft in de omgeving van Urubamba in de heilige vallei. We mogen trots zijn, want het aapje is ontdekt door een Nederlander: Jan Vermeer. Wil je het hele artikel lezen, klik hier.

2. 4 tot en met 13 september: foodtruckfestival Lima

peru-eten-lekkerLima is helemaal bij de tijd. Niet alleen in Nederland zijn food truck festivals razend populair, ook in Lima worden deze gehouden. Dit jaar vind alweer de achtste editie plaats. Deze start morgen (vrijdag 4 september), anderhalve week lang staat de groene kuststrook Costa Verda in het teken van lekker eten vanuit het hele land. Klik hier voor het complete artikel dat Lisanne me stuurde..

 

Heb jij ook leuk nieuws uit of over Peru en Bolivia? Laat het ons dan zeker hieronder weten of ben je op zoek naar meer inspiratie en/ of tips gan dan naar ons overzicht met alle artikelen

Lees ook...

locals: souvenirs

5 x Meet the locals

20 juli 2016
| inspiratie
ontmoeting peru

Lokale ontmoeting in de Colca Canyon

15 januari 2015
| inspiratie