Hoogtepunten van mijn reis door Peru: Culinair, Cultuur en Actie!

Dit voorjaar  kon ik mijn geluk niet op; ik mocht aan de slag bij Riksja Travel als Reisspecialist Peru. Hoewel ik al best veel van de wereld gezien heb was ik nog niet eerder in dit land geweest, maar het stond  hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Een wens die uitkwam dankzij mijn nieuwe werkgever. Om mijn klanten goed te kunnen adviseren en een echte Peru-expert te worden, mocht ik mijn eerste twee werkweken in Peru doorbrengen om het land en onze accommodaties en excursies te leren kennen. Het werd natuurlijk een onvergetelijke reis! Ik neem je graag mee in mijn ervaringen, wie weet voor jou een inspiratie om ook een reis naar dit geweldige land te maken.

1 Foodtour in Lima

Dat Peru een zeer culinair land is dat regelmatig in de gastronomische prijzen valt, weten niet veel mensen. Ik was zelf ook positief verrast door de Peruaanse keuken. Op  de eerste dag van mijn reis maakte ik hier meteen kennis mee tijdens een Foodtour in Lima. Mijn lokale gids Julio nam me mee naar de grootste markt van het district Miraflores waar hij me uitleg gaf over de fruitsoorten, groentes, cocabladeren, de vele soorten aardappelen en natuurlijk de rauwe visschotel ceviche. Ik mocht twee uur lang zo veel proeven als ik wilde! Een heerlijk en nuttig begin van de reis, omdat ik na deze foodtour meteen wist wat ik lekker vond op de menukaart. Ook leuk was dat ik een echt lokaal gevoel kreeg, omdat er geen andere toeristen op de markt waren en mijn gids veel marktlieden kende waardoor we met veel mensen een praatje maakten.

2 Kleurrijk Arequipa

Veel reizigers vinden de stad Lima chaotisch en grauw. Hoewel ik de hoofdstad van Peru zeker kan waarderen, ben ik het daar deels mee eens. Daarom raad ik je aan om ook Arequipa te bezoeken; Peru’s tweede stad. Hoe grijs Lima is, zo kleurrijk is Arequipa. Een stad met koloniale invloeden, waarvan voor mij het kleurrijke Monasterio de Santa Catalina, een Spaans klooster uit 1579, het hoogtepunt was. Ook vind je er veel fleurige huizen met gezellige binnenplaatsjes. Dat beeld, samen met de reuring van de verschillende pleinen, kerken, restaurants en bars geeft Arequipa een vrolijk karakter. Het is een plek waar veel backpackers samenkomen, waardoor er ook ’s avonds een levendige sfeer is.

3 Actie en avontuur

Peru is geen land voor een strandvakantie. Er zijn wel stranden, maar erg mooi zijn ze niet. Dat geeft niet, want Peru heeft zo veel beters te bieden! Namelijk actie en avontuur. In Peru kun je goed hiken, men noemt het land ook wel ‘’Hikers Paradise’’.  De Inca Trail naar de oude Inca stad Machu Picchu is erg bekend en populair. Daarom moet je deze minstens vier maanden van tevoren boeken. Maar er is meer.  Wat ik heb uitgeprobeerd? Sandboarden in  in Huacachina,  raften op de Rio Chili,  mountainbiken in het Andes gebergte en ziplinen in de jungle. Er is enorm veel keuze en de natuur waarin je bezig bent is prachtig. Na de meeste vakanties heb ik het gevoel alsof ik op dieet moet. Na Peru voelde ik me juist heel fit en gezond!

4 Inca stad Cusco

De Inca stad Cusco brengt je al dichterbij de Machu Picchu. Niet alleen vanwege de aanwezigheid van vele touroperators die Inca Trails en andere trekkingen aanbieden, maar ook vanwege het echte Inca karakter.  De hele stad staat in het teken van de Inca cultuur.  Je vindt er het Inca museum, het Machu Picchu museum, verschillende Inca ruïnes en een Inca fort. Wat ik ook typerend vond waren de talloze marktjes en winkeltjes met souvenirs in de kleine steegjes rondom de grote pleinen. Poncho’s, wanten, kleden en aardwerk; geen toeristische prullaria, maar mooie lokale producten van goede kwaliteit.

5 Machu Picchu

Hoe cliché ook, de Machu Picchu mag gewoon niet ontbreken aan je Peru avontuur. Het zien van deze oude stad was het hoogtepunt van mijn reis. Ik leefde er echt naartoe, had al veel foto’s van andere reizigers gezien. Toen ik de ruïne eenmaal in het echt zag, was dat heel speciaal. Voorafgaand aan het bezoek liep ik de Inca jungle trail. Na een aantal dagen hiken (en fietsen) door de jungle, stonden we de laatste dag om 03.30 uur op. Samen met andere reizigers, liepen we 1.500 Inca traptreden en terwijl we de zonsopgang zagen, kwamen we uit bij  Machu Picchu. Een geweldige ervaring!

Kortom, Peru is een land waar je een fantastische vakantie kunt beleven met veel mogelijkheden voor activiteiten, cultuur, natuur en een heerlijke keuken. Nieuwsgierig geworden?  Ik vertel je graag meer! Je kunt me bereiken op +31 (0)718 91 03 23 of via info@peruonline.nl of kijk eens naar onze rondreizen of bouwstenen.

 

Bekijk ook eens...

Lees ook...

Slenteren door kloosterstad Arequipa

15 april 2016
| inspiratie

Vijf must-see plaatsen in Peru naast Machu ...

2 februari 2019
| inspiratie