Over Riksja Peru | Peru-specialist

Het Riksja Peru team; Marjolein, Elbrich, Annemieke en Corina

Riksja Peru is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Peru-gek Marjolein Brood

Peru betekent voor mij… een land met prachtige natuur en cultuur, mooie steden en een ontzettend vriendelijke bevolking. Maar ook zeker niet onbelangrijk: een heerlijke keuken die onder anderen bestaat uit tientallen soorten aardappelen, fruit en groentes, quinoa en ceviche. Mijn mooiste Peru moment met Riksja was het zien van de Machu Picchu tijdens de Inca jungle trail. Na een aantal dagen hiken door de jungle, stonden we de laatste dag om 03.30 uur op. Samen met andere reizigers, liepen we 1.700 Inca traptreden en terwijl we de zonsopgang zagen, kwamen we uit bij de Machu Picchu. Een geweldige ervaring!

 

 

Peru-fanaat Annemieke Dekker


Mijn favoriete souvenir… 
Als echte koukleum sla ik in Zuid-Amerika graag warm spul in: wanten, mutsen, sjaals, beenwarmers… Het liefst gemaakt van heerlijk zachte alpacawol. Toen ik vorig jaar in hartje Zuid-Amerikaanse winter over de zoutvlakte van Uyuni reisde, heb ik van tevoren flink geshopt. Zo kon ik ondanks de extreme kou echt genieten van al het moois om mij heen!

 

 

Peru-fan Corina van Dijk

Mijn mooiste Riksja reismoment… Mijn bezoek aan Peru blijft mijn mooiste reiservaring. De diversiteit in dit land is iets dat mij altijd bij zal blijven en ook altijd aan blijft trekken. Zo voer ik ’s morgens nog op een zodiac langs pinguïns bij de Ballestas eilanden en stond ik ’s middags op een sandboard in de woestijn. De bouwsteen ‘van zeeleeuwkust naar droomoase’ is dan ook zeker een van mijn favorieten.

De mooiste ontmoeting had ik in de Colca Canyon met boerin Josephina. We hielpen een ochtend mee op het land en gaven de koeien, varkens en paarden te eten. Door mee te helpen is het ijs snel gebroken en krijg je echt een kijkje in het leven van een Peruaan. Het maakt de mens absoluut bewuster!

Peru-specialist Elbrich Bosch

Wat betekenen Peru & Bolivia voor jou?  De oude Inca cultuur en de mysteries rondom Machu Picchu blijven fascinerend. Dit in combinatie met de overweldigende landschappen maken Peru en Bolivia voor mij uniek. Het moment dat ik over Machu Picchu uitkeek weet ik mij nog als de dag van gisteren te herinneren. En de jeeptour door de hooglanden in Bolivia voelden voor mij als een expeditie, wat een avontuur!

Waarom werk je na al die jaren nog steeds bij Riksja? Op kantoor hangt een positieve sfeer en allemaal willen we iets bijzonders neerzetten. Met Riksja ga je niet alleen ‘op vakantie’ maar leer je een land écht kennen. Ik vind het interessant om met andere culturen in aanraking te komen en geloof dat het de mens bewuster maakt. Nog elke dag help ik onze reizigers met passie aan een reisavontuur om niet meer vergeten.

Peru-fanaat Ineke Visser

Wat vind je bijzonder aan je dagelijkse werkzaamheden? Ik begon mijn carrière in de reiswereld als reisbegeleidster naar Peru en Bolivia. Wat is hProduct Manager Ineke - Peru en Boliviaet toch leuk om anderen te laten zien wat je zelf zo bijzonder vindt aan een land en samen opzoek te gaan naar plekjes die net wat specialer en vaak onvergetelijk zijn.

Met dat in mijn achterhoofd stel ik dagelijks reizen samen bij Riksja Peru. We geven daarbij de voorkeur om samen te werken met kleine enthousiaste partners die samen met ons op zoek gaan naar reiservaringen waarbij je als reiziger het land echt beleeft. Het Andesgebergte, goudgele zandduinen, koloniale steden, bolhoedindianen, vulkanen, uitgestrekte zoutvlaktes, jungle en de inca cultuur; je vind het allemaal in Peru en Bolivia. Juist deze afwisseling maakt beide landen zo bijzonder.

Onze agent in Peru en BoliviaOnze partner ter plaatse

In Peru en/of Bolivia werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Peru- en/of Bolivia-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Peru en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via e-mail of telefoon, zie de contactpagina.

Riksja Peru wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Peru.