Over Riksja Peru | Peru-specialist

Riksja Peru is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Peru-fanaat Michelle Roelofs

Wat vind je bijzonder aan je dagelijkse werkzaamheden? Ik begon mijn carrière bij Riksja Travel nadat ik zelf heel veel bijzondere en avontuurlijke reizen heb mogen maken. En wat is het toch leuk om anderen te laten zien wat je zelf zo bijzonder vindt aan een land en om vervolgens samen opzoek te gaan naar plekjes die net wat specialer en vaak onvergetelijk zijn. Ik ben zelf een groot fan geworden na mijn reis door Peru. De kleurrijke bevolking, rijke cultuur, en prachtige landschappen maakt dat dit land je zo veel te bieden heeft.

Met dat in mijn achterhoofd stel ik dagelijks reizen samen bij Riksja Peru. We geven daarbij de voorkeur om samen te werken met kleine enthousiaste partners die samen met ons op zoek gaan naar reiservaringen waarbij je als reiziger het land echt beleeft. Het Andesgebergte, goudgele zandduinen, koloniale steden, bolhoedindianen, vulkanen, uitgestrekte zoutvlaktes, jungle en de inca cultuur; je vindt het allemaal in Peru en Bolivia. Juist deze afwisseling maakt beide landen zo bijzonder

Peru-fan Kiki van Nes

Peru betekent voor mij… een land met prachtige natuur en cultuur, mooie steden en een ontzettend vriendelijke bevolking. Maar ook zeker niet onbelangrijk: een heerlijke keuken die onder anderen bestaat uit tientallen soorten aardappelen, fruit en groentes, quinoa en ceviche.

Eén van de mooiste Peru momenten met Riksja is het zien van Machu Picchu tijdens de Inca jungle trail. Na een aantal dagen hiken door de jungle, sta je de laatste dag om 03.30 uur op. Samen met andere reizigers, loop je 1.700 Inca traptreden en terwijl je de zonsopgang ziet, kom je uit bij Machu Picchu. Een geweldige ervaring!

Onze agent in Peru en BoliviaOnze partner ter plaatse

In Peru en Bolivia werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Peru- en/of Bolivia-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Peru en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via e-mail of telefoon, zie de contactpagina.

Riksja Peru wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Peru.