Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag van 09:00-17:30 uur

  Over Peru online | Peru specialist

  Peru specialist - over Peru onlinePeru online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

  Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

  Corina van Dijk

  Reisspecialist Peru en Bolivia

  Na diverse reizen in Europa te hebben gemaakt besloot ik enkele jaren geleden mijn eerste verre reis te gaan maken. Thailand zou mijn eerste bestemming buiten Europa gaan worden. Hier is mijn liefde voor reizen ontstaan en kon er geen genoeg meer van krijgen. Er volgden nog wat bestemmingen binnen en buiten Europa, maar mijn voorkeur bleef uitgaan naar verre reizen. Wat mij daarin zo aantrok? De verschillen in bevolking,  natuur, cultuur, en natuurlijk de heerlijke keukens! Dit zorgde ervoor dat ik na Thailand meerdere keren in het vliegtuig ben gestapt voor de meest uiteenlopende bestemmingen. De manier waarop Riksja reizen aanbiedt met aandacht voor de lokale bevolking en met name de rondreis Van Zoutvlakte tot Zonnepoort sluit helemaal aan bij mijn manier van reizen. Graag deel ik mijn prachtige ervaringen met anderen en zorg ervoor dat jouw reis je net zo bij blijft als mijn reizen. Onvergetelijke reizen in combinatie met aandacht voor de lokale bevolking. Reizen waar je nog lang op terug zult kijken en je voor altijd bij blijven!

  Annemieke Dekker

  Reisspecialist Peru en Bolivia

  Mezelf onderdompelen in een andere cultuur en echt contact hebben, dat is wat ik zo leuk vind aan reizen. Tijdens mijn studententijd heb ik veel gebackpackt en bracht ik graag langere tijd in een land door. Zo woonde ik een tijdje in een Cubaans gastgezin en deed ik mijn afstudeeronderzoek in de Costaricaanse jungle. Door mee te draaien in de lokale ‘way of life’ heb ik deze landen van binnenuit leren kennen.

  Hoewel mijn vrije tijd nu schaarser is, kan ik tijdens mijn reizen met Riksja Travel nog steeds echte ontmoetingen hebben. In Peru heb ik dit ervaren in de Colca Canyon. Na het bewonderen van de landbouwterrassen en overvliegende condors, hielp ik een ochtend mee op het land van een lokale boerenfamilie. Tijdens het onkruid wieden was er genoeg tijd voor een boeiend gesprek met boerin Josefina. Een andere aanrader vind ik het bezoek aan de Amaru community in de Heilige Vallei. Je voelt je hier echt even één van de ‘locals’ wanneer je samen de groenten voor de lunch oogst en de wol verft waarmee de typische poncho’s worden gemaakt.

  Carin Coppens

  Reisspecialist Peru en Bolivia

  Tijdens mijn reizen vind ik het belangrijk om net even wat anders te doen dan de ‘standaard’. Dit kan in de vorm van een echte uitdaging zijn, door bijvoorbeeld het wandelen van een van de trails rondom Machu Picchu. Maar ook door een ontmoeting met een lokale familie bij de Colca Canyon, waar je een middag bij een lokale familie de handen uit de mouwen kunt steken. De afwisseling in een reis vind ik belangrijk. De ene nacht slaap je in een tentje, de andere nacht kom je hier van bij in een kleurrijke bed & breakfast.

  Ik vind het leuk dat ik als Peru specialist tijdens mijn werk meer mensen kan enthousiasmeren over reizen naar Peru en Bolivia. Ondanks dat het soms pittige landen zijn om te bereizen, heb ik hier veel momenten beleefd waarop ik helemaal kon ontspannen en genieten van mijn omgeving.

  Product Manager Ineke - Peru en Bolivia

  Ineke Visser

  Product Manager Peru en Bolivia

  Ik begon mijn carrière in de reiswereld als reisbegeleidster naar Peru en Bolivia. Wat is het toch leuk om anderen te laten zien wat je zelf zo bijzonder vindt aan een land en samen opzoek te gaan naar plekjes die net wat specialer en vaak onvergetelijk zijn.

  Met dat in mijn achterhoofd stel ik dagelijks reizen samen als product manager bij Riksja Travel. We geven daarbij de voorkeur om samen te werken met kleine enthousiaste partners die samen met ons op zoek gaan naar reiservaringen waarbij je als reiziger het land echt beleeft. Het Andesgebergte, goudgele zandduinen, koloniale steden, bolhoedindianen, vulkanen, uitgestrekte zoutvlaktes, jungle en de inca cultuur; je vind het allemaal in Peru en Bolivia. Juist deze afwisseling maakt beide landen zo bijzonder.

  Onze agent in Peru en BoliviaOnze partner ter plaatse

  In Peru en/of Bolivia werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

  Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Peru en/of Bolivia reis, in goede handen bent.

  Stempel_RiksjaTravel_WiezijnwijReizen met Riksja Travel

  Wij zijn Riksja Kids en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

  Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

  Peru online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Peru.