Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Over Riksja Peru | Peru-specialist

   Peru specialist - over Peru onlineRiksja Peru is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

   Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

   Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

   Peru-fan Corina van Dijk

   Wat is jouw mooiste Riksja reismoment?

   Mijn bezoek aan Peru blijft mijn mooiste reiservaring. De diversiteit in dit land is iets dat mij altijd bij zal blijven en ook altijd aan blijft trekken. Zo voer ik ’s morgens nog op een zodiac langs pinguïns bij de Ballestas eilanden en stond ik ’s middags op een sandboard in de woestijn. De bouwsteen ‘van zeeleeuwkust naar droomoase’ is dan ook zeker een van mijn favorieten.

   De mooiste ontmoeting had ik in de Colca Canyon met boerin Josephina. We hielpen een ochtend mee op het land en gaven de koeien, varkens en paarden te eten. Door mee te helpen is het ijs snel gebroken en krijg je echt een kijkje in het leven van een Peruaan. Het maakt de mens absoluut bewuster!

   Peru-fanaat Annemieke Dekker

   Mijn favoriete souvenir…

   Als echte koukleum sla ik in Zuid-Amerika graag warm spul in: wanten, mutsen, sjaals, beenwarmers… Het liefst gemaakt van heerlijk zachte alpacawol. Toen ik vorig jaar in hartje Zuid-Amerikaanse winter over de zoutvlakte van Uyuni reisde, heb ik van tevoren flink geshopt. Zo kon ik ondanks de extreme kou echt genieten van al het moois om mij heen!

    

   Peru-gek Marjolein Brood

   Wat betekent Peru voor jou?

   Peru betekent voor mij een land met prachtige natuur en cultuur, mooie steden en een ontzettend vriendelijke bevolking. Maar ook zeker niet onbelangrijk: een heerlijke keuken die onder anderen bestaat uit tientallen soorten aardappelen, fruit en groentes, quinoa en ceviche. Mijn mooiste Peru moment met Riksja was het zien van de Machu Picchu tijdens de Inca jungle trail. Na een aantal dagen hiken door de jungle, stonden we de laatste dag om 03.30 uur op. Samen met andere reizigers, liepen we 1.700 Inca traptreden en terwijl we de zonsopgang zagen, kwamen we uit bij de Machu Picchu. Een geweldige ervaring!

    

   Ineke Visser

   Productmanager Peru en Bolivia

   Ik begon mijn carrière in de reiswereld als reisbegeleidster naar Peru en Bolivia. Wat is het toch leuk om anderen te laten zien wat je zelf zo bijzonder vindt aan een land en samen opzoek te gaan naar plekjes die net wat specialer en vaak onvergetelijk zijn.

   Product Manager Ineke - Peru en BoliviaMet dat in mijn achterhoofd stel ik dagelijks reizen samen als product manager bij Riksja Travel. We geven daarbij de voorkeur om samen te werken met kleine enthousiaste partners die samen met ons op zoek gaan naar reiservaringen waarbij je als reiziger het land echt beleeft. Het Andesgebergte, goudgele zandduinen, koloniale steden, bolhoedindianen, vulkanen, uitgestrekte zoutvlaktes, jungle en de inca cultuur; je vind het allemaal in Peru en Bolivia. Juist deze afwisseling maakt beide landen zo bijzonder.

   Onze agent in Peru en BoliviaOnze partner ter plaatse

   In Peru en/of Bolivia werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

   Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Peru- en/of Bolivia-reis, in goede handen bent.

   Stempel_RiksjaTravel_WiezijnwijReizen met Riksja Travel

   Wij zijn Riksja Peru en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

   Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

   Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via e-mail of telefoon, zie de contactpagina.

   Riksja Peru wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Peru.