Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag van 09:00-17:30 uur

  De Incatrail vol, wat nu?

  peru inca trail trappen
  Wil je Machu Picchu zien en daarvoor een actieve en avontuurlijke prestatie leveren, dan kan dit door een een- of meerdaagse trekking te maken. De bekendste trekking naar Machu Picchu is de Inca trail. De overheid wil de ruïnes en Inca paden goed beschermen en een van de maatregelen is het beperken van het aantal trekkers op de Inca trail tot 500 personen per dag. Het is daardoor erg belangrijk om op tijd (4 tot 6 maanden voor vertrek) de Inca trail te boeken. Wanneer de Inca trail vol is (op dit moment tot en met september), hebben we echter nog leuke en aantrekkelijke alternatieven:

  peru salkantay trailMeerdaagse Salkantay trail:

  Dit is een trekking die net iets pittiger is vergeleken met de Inca trail. Bij deze trail ligt de focus op de natuur en de uitzichten (na een pittige wandeling naar boven). Je slaapt twee nachten in een tent en de laatste nacht in Aguas Calientes. De laatste dag, na een fijne douche ga je Machu Picchu bekijken. Een uitdaging, maar wel met de beste uitzichten. Verder is een kaartje voor de beklimming van de Huayna Picchu (indien nog beschikbaar) inbegrepen op de dag dat je Machu Picchu gaat bezoeken. Wij bieden deze trail aan voor 4 dagen/ 3 nachten. We hebben deze keuze gemaakt omdat de tocht best pittig is en reizigers niet altijd de tijd hebben voor een extra dag wandelen. De originele route is namelijk 1 dag langer. Mocht je wel de hele route willen wandelen, dan is dit natuurlijk mogelijk en kunnen we dit in plannen.

  Meerdaagse Lares trail: Met deze trekking ligt de focus meer op de dorpjes en je ziet daardoor wat meer van de bevolking. Omdat het minder druk is op deze route, voelt deze trail ook een stukje authentieker aan. Met deze trail slaap je twee nachten in een tent, daarna een nachtje in een hotel in Ollantaytambo in de heilige vallei en de laatste nacht in Aguas Calientes. De volgende dag kun je in de ochtend fris en fruitig Machu Picchu bezoeken.Meerdaagse Lares trail:

  Met deze trekking ligt de focus meer op de dorpjes en je ziet daardoor wat meer van de bevolking. Omdat het minder druk is op deze route, voelt deze trail ook een stukje authentieker aan. Met deze trail slaap je twee nachten in een tent, daarna een nachtje in een hotel in Ollantaytambo in de heilige vallei en de laatste nacht in Aguas Calientes. De volgende dag kun je in de ochtend fris en fruitig Machu Picchu bezoeken.

   

  alternatieve inca trail1 dag wandelen meer dan genoeg?

  Vind je het leuk om een gedeelte te wandelen om op deze manier wat meer van de omgeving te zien, maar trekt een meerdaagse trekking je wat minder of wil je niet in tenten slapen? Geen zorgen, ook voor de bouwsteen met hierin de verkorte Inca trail, hebben we een leuk alternatief. Namelijk de bouwsteen Net te laat voor trail en vallei. Tijdens deze bouwsteen overnacht je in verschillende accommodaties in de heilige vallei en maak je een wandeling van 1 dag. Tijdens deze alternatieve wandeling bewandel je ook een groot deel van een oud Inca pad. Je luncht op 2200 meter hoogte met uitzicht op de verloren Inca stad: Machu Picchu. Ingeklemd tussen de hoge Andes bergtoppen biedt dit je een voorproefje voor wat je de dag erna gaat zien..

  Wil je meer lezen over alle mogelijkheden in de heilige vallei en rondom Machu Picchu? Kijk dan bij onze bouwstenen.
  Of ga terug naar onze Peru reisblog voor meer inspiratie en tips.
  2 reacties

  Reageren

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *