Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Titicaca eilandhoppen

   Titicacameer

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Puno - Uros - Taquile
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 166,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: april - oktober

   Op deze 'eilandhop' trip vanuit Puno bezoek je uitgebreid de rieteilanden van de Uros. Daarna vaar je naar Taquile eiland, bekend om zijn textielkunst en kleurrijke klederdracht. Terug op het vaste land ga je naar je homestay waar je slaapt aan de rand van het meer. Hier kom je in contact met de lokale bevolking: traditionele Quechua indianen. De volgende ochtend kun je helpen bij het dagelijkse leven van deze familie. Daarna keer je terug naar Puno.

   Wil je liever een alternatieve route varen en in een hotel in Puno slapen, dan kies je voor de bouwwsteen 'Typisch Titicaca'. Dit is een wat comfortabeler bouwsteen die ook Uros en Taquile aandoet.

   Overnachten: 2 nachten in een kleurrijk hotel, 1 nacht in een homestay bij een lokale familie
   Excursie: boottocht in internationale groep naar de rieteilanden en Taquile met Engelstalige gids
   Transport: transfer hotel – haven Puno
   Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch, 1x diner
   • maaltijden naast het ontbijt en genoemde lunch en diner

   • overige entrees

   Peru reis - PunoDag 1 – Aankomst in Puno

   Vaak kom je in de middag aan in de stad Puno, liggend op ruim 3800 meter hoogte en dè uitvalsbasis voor tochten op het Titicacameer. Puno is een universiteitsstad met veel festivals, markten en restaurantjes. Veel auto’s zie je er niet, karren en riksja’s, meer bekend in Azië, des te meer. Riksja’s zijn een handige en goedkope manier om van het busstation naar je hotel te komen. De stad straalt niet de gezelligheid uit als koloniale steden Arequipa en Cusco. De meeste huizen zijn opgetrokken uit adobe en bedekt met golfplaten. Toerisme is de grootste inkomstenbron voor Puno en de veelal moderne gebouwen in de stad doen vaak een beetje troosteloos aan. De locatie zo vlak aan het Titicacameer is echter handig en de uitzichten over het meer maken dat ruimschoots goed.

   Net als de stad zelf stralen de hotels in Puno veelal vergane glorie uit en je vindt hier dan ook niet de knusse posada’s die je in andere plaatsen in Peru hebt. Je verblijft in een prima, maar standaard hotel, met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het is centraal gelegen in de stad. De kamers hebben een badkamer en een verwarming (het koelt hier ’s avonds behoorlijk af).

   SAM_1031Dag 2 – Puno – Uros – Taquile

   Nadat je van het ontbijtbuffet heb genoten, word je bij het hotel opgehaald en naar de haven van Puno gebracht. Hier zie je je reisgenoten en tegen 08:00 uur vaar je het meer op. Er gaat een Engelstalige gids aan boord mee en voor de vorm krijg je een zwemvest dat je de eerste twintig minuten moet aanhouden. We reserveren een wat snellere boot, aangezien het een behoorlijk stuk varen is. Op deze hoogte verbrand je snel, dus neem je beste zonnebrand mee. Tegelijkertijd is het ook vrij koud op het open water.

   De eerste stop die je maakt is op een van de drijvende rieteilanden, waar de Uros indianen wonen. Deze kunstmatige eilanden werden oorspronkelijk gebouwd om de oorlogzuchtige Inca’s te ontvluchten, maar tegenwoordig wonen de meeste Uros gewoon op het vasteland. Interessant om te zien, maar eerlijk gezegd ook wel erg toeristisch.

   Vanuit de rieteilanden vaar je door naar Taquile eiland, dat bekend staat om zijn kleuTiticaca Amanti gastgezinrrijke textielkunst. De traditionele cultuur is hier net zo levendig als de kleuren van de klederdracht. Vrouwen spinnen de wol en weven achter het weefgetouw, terwijl de mannen de mutsen breien. Aan de kleur en ontwerp van de kleding en mutsen is onder andere te zien of men getrouwd is of niet. Je maakt een wandeling over het eiland en luncht bij een familie thuis.

   Terug op het vaste land ga je naar je homestay waar je vanavond slaapt aan de rand van het meer. Je verblijf hier is bijzonder omdat er nog relatief weinig andere reizigers komen. Het verblijf is eenvoudig maar het nodige is aanwezig en de mensen zijn heel vriendelijk. De nacht is er koud maar de sterrenhemel maakt veel goed.

   Dag 3 – Puno

   De volgende ochtend kun je helpen bij het dagelijkse leven van deze familie. Je kunt helpen de koeien te melken of mee het water op om vis te gaan vangen voor de lunch. Je kunt je gastheer ook vragen om je het een en ander van de omgeving te laten zien. In de loop van de middag ga je met een bootje terug naar Puno en slaap je weer in hetzelfde hotel als de eerste nacht.

   Bus Puno TiticacaDag 4 – Puno vertrek

   Na een goede nachtrust en idem ontbijt eindigt de bouwsteen.

   Je gaat op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld met een riksja, van je hotel naar het busstation waar om 09.00 uur de comfortabele expressbus naar  Cusco vertrekt. De bus doet er ongeveer zes uur over.

   Als je naar Bolivia wilt, kun je een rechtstreekse bus nemen naar La Paz (circa 8 uur rijden) of overnachten in het Boliviaanse voormalige hippiedorp Copacabana, vertrekpunt voor een bezoek aan het eiland Isla del Sol.