Lente in de witte stad

Sucre - Reis Bolivia

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sucre
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 63,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Sucre is de relaxte, vaak zonnige en compacte hoofdstad van Bolivia. Op een intensieve Bolivia reis, rust je hier even uit van alle opgedane indrukken, in de leuke koloniale posada die we voor je regelen.

Je bent niet de eerste die in de war is, want niet La Paz maar Sucre is de echte hoofdstad van Bolivia. Ondanks de hoogte, 2800 meter, heeft het koloniale universiteitsstadje een heerlijk klimaat omdat het in een beschutte vallei ligt. Laat je niet van de wijs brengen door de ouderwetse "look" van de huizen en koloniale kerken. De studentenstad heeft een jeugdige en energieke uitstraling. De pleinen zijn omgeven door mooie oude bomen, een ideale ontmoetingsplaats voor studenten die gezellig met elkaar kletsen of hier afspreken om leuke dingen te ondernemen. Je overnacht hier in een knusse bed & breakfast midden in het centrum, met bloemrijke binnenplaats en knusse kamers. Ben je hier op zondag, dan kun je naar de markt van Tarabuco. De lokale bevolking struint er in de meest prachtige,traditionele kleding rond over de markt. Of ontdek de stad met een gids en bezoek onder andere de belangrijkste (bol)hoedenfabriek van Bolivia.

Overnachten: 2 nachten in een tweepersoonskamer in een centrale posada
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • bezoek Tarabuco markt of stadstour met bezoek aan (bol)hoedenfabriek)

  • entrees

  • overige maaltijden

  • fooien

zuid-amerika-reis-sucre-plein-klDag 1 – Sucre aankomst

Het tijdstip dat je aankomt in Sucre is afhankelijk vanuit welke richting je komt. Bij aankomst op het busstation of op de luchthaven van Sucre neem je zelf gemakkelijk een taxi naar je hotel in het centrum. We reserveren een sfeervolle bed & breakfast voor je in het centrum met zonnige binnenplaatsjes en knusse kamers. Doe nog steeds rustig aan, want ondanks dat Sucre minder hoog ligt is het voor Nederlandse begrippen nog steeds behoorlijk hoog.

In de middag heb je tijd voor een wandeling door de straatjes. Geniet van de vriendelijke sfeer die er heerst. Vanwege de witte gebouwen staat de stad bekend als “La Ciudad Blanca”. De oude binnenstad van Sucre geldt als de best bewaarde Spaanse koloniale stad in Zuid-Amerika. Er is dan ook een hoop te doen en te zien, zoals musea, een levendig centraal plein, winkels en restaurants.

Uitzicht over SucreEen beklimming naar de torens van de kerk en klooster San Felipe de Neri levert gegarandeerd mooie foto’s op. Bij zonsondergang heb je ook vanaf het terras van het klooster een spectaculair uitzicht over de daken en witte kerktorens van de stad.

Ben je zo ver van huis toch op zoek naar een stukje Nederland? Vlakbij het centrale plein vind je de Florin Bar & Restaurant, gerund door drie Nederlandse eigenaren. Je kunt hier niet alleen een fris biertje drinken, maar er zijn ook verschillende internationale gerechten verkrijgbaar en zelfs bitterballen.

zuid-amerika-reis-sucre-markt-klDag 2 – Tarabuco op zondag

Ben je op zondag in Sucre, dan moet je de stad toch wat minder tijd geven: de markt van Tarabuco is dan een must. Dit plaatsje ligt op 3200 meter, op circa anderhalf uur rijden over een stoffige weg ten zuidoosten van Sucre. Tarabuco staat bekend om de kleurrijke markt die alleen op zondag gehouden wordt. Dan komen indianen in hun traditionele kleding uit de omgeving hier hun waren aanbieden. Het is er druk en zoals op iedere markt moet je ook hier je portemonnee en camera goed in de gaten houden. Het aantal toeristen is nog beperkt en je witte neus zal zeker opvallen. Als je een keus hebt kunnen maken uit de prachtige souvenirs kun je het beste op een terrasje aan het plein gaan zitten. Neem het schouwspel in je op; je ziet moeders met lange vlechten en een kind op de rug, kinderen met snottebel die verlegen langs lopen en vragen of je een gevlochten armbandje wil kopen. Maar natuurlijk ook mannetjes gebukt onder enorme zakken rijst of aardappels en verkoopsters in vale rokken die volgeladen ezels voort trekken. Het hart van Bolivia.
Wij kunnen je vervoer naar deze markt ook reserveren, geef dit dan even aan in de aanvraag.

Bolhoeden Sucre - reizen Bolivia Ook leuk: Stadstour en bezoek aan (bol)hoedenfabriek

Het is ook leuk om de stad in een halve dag met een lokale gids te ontdekken. Het voordeel is dat hij de stad op zijn duimpje kent en je alles kunt vragen. Samen wandel je over Plaza de Mayo, het centrale plein, waar veel studenten samenkomen. Ook bezoek je het zestiende-eeuwse Recoleta klooster, met uitzicht over Sucre en het textielmuseum. De regio rond Sucre staat bekend om de textiele handwerken en hier kun je zien hoe die worden gemaakt. Verder neemt hij je mee naar een hoedenfabriek, waar onder andere het bekende bolhoedje gemaakt wordt. Een rijke Boliviaan zag in de 19e eeuw dit Charlie-Chaplin-hoedje in Engeland en kocht grote hoeveelheden op om ze door te verkopen aan Boliviaanse mannen. Die vonden het bolhoedje echter maar niks en al snel belandden ze in de uitverkoop op de markt. De vrouwen, die daar hun inkopen deden, zagen de charme van het hoedje wel in en vandaag de dag zijn de bolhoedjes dan ook niet meer weg te denken uit de Zuid-Amerikaanse cultuur. Kijk na de rondleiding of er tussen de vele hoeden in alle varianten en kleuren wat voor je bij zit.

Wil je deze stadstour boeken dan kan dit voor een meerprijs van €50,- per persoon. Geef het aan in je aanvraag.

Dinosporen Sucre - Bolivia reizen Dag 3 – Sucre vertrek

Na het ontbijt reis je verder via Potosi naar Uyuni. Of vervolg je route richting Santa Cruz.

Een nachtje extra bijboeken in Sucre is wel de moeite waard: je hebt dan tijd voor een bezoek aan de omgeving. Trek je bergschoenen aan want er zijn meerdere mogelijkheden voor een dag hiken. Op deze manier heb je de gelegenheid om Niñu Mayu te bezoeken, waan je je waant in het Jurassic Park van Bolivia met duidelijke dinosaurus sporen.

Ook heb je de mogelijkheid om hier te gaan paardrijden. Hup in het zadel en laat je vanochtend langs de historische haciënda’s en adembenemende vergezichten leiden. Het paardrijden kun je ter plaatse bij het hotel te boeken.

Verstuur je reisplan