Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag van 09:00-17:30 uur

  Rustig ritme Santa Cruz

  Santa Cruz Bolivia

  Rustig ritme Santa Cruz
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Santa Cruz
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 98,- p.p. bij 2 personen

  Vanuit Europa vlieg je altijd indirect, dus met een of meerdere overstappen, naar Santa Cruz. Best een pittige vlucht en daarom is het een prettig idee dat de transfer en overnachting geregeld zijn. Je verblijft in een sfeervol hotel in het centrum van Santa Cruz.

  Wie z'n reis begint in het laaggelegen Santa Cruz, komt in een heel ander Bolivia dan dat je je wellicht voorstelt. Hier niet het geijkte beeld van de Andestoppen, maar een subtropisch klimaat. Op 400 meter hoogte heb je bovendien nog niets te maken met hoogteziekte, een ideaal startpunt dus. De bolhoedjes verraden dat je toch echt in Bolivia bent. Voor Boliviaanse begrippen is Santa Cruz rustig maar het blijft natuurlijk een grote Latijns Amerikaanse stad. Daarom boeken we hier maar één overnachting, de meeste reizigers hebben het dan wel gezien en trekken daarna verder Bolivia in.

  Overnachten: 1 nacht in tweepersoonskamer met douche/toilet
  Excursie: geen
  Transport: aankomsttransfer
  Maaltijden: 1x ontbijt
  • overige maaltijden

  • excursies

  • entreegelden

  • fooien

  Plaza de Armas Santa Cruz Dag 1 – Aankomst Santa Cruz

  Op ongeveer 20 km van het centrum ligt de luchthaven van Santa Cruz. Haal eerst je bagage op, wanneer je de aankomsthal inloopt staat onze vertegenwoordiger je op te wachten. Ons standaard hotel ligt net buiten het hart van het centrum van Santa Cruz, vlak naast het Plaza 24 de Septiembre. De kamers zijn aan de kleine kant maar hebben een privé badkamer en airconditioning. Prima voor deze ene overnachting. Vanaf het dak van het hotel heb je een prachtig uitzicht over de stad. Mocht je interesse hebben in een upgrade naar onze comfort-optie, dan informeren we je graag over de mogelijkheden.

  Santa Cruz is een handelscentrum voor producten die in de omgeving verbouwd worden, zoals katoen, suikerriet en koffie. Het centrum ademt ondanks de moderne gebouwen een koloniale sfeer uit. Op het centrale plein staat een enorme kathedraal. Op korte afstand ligt het Museo Etno Folklorico en het stadspark El Arenal. ’s Avonds is het heerlijk vertoeven op de schaduwrijke bankjes. Doordat de stad ruim 1,5 miljoen inwoners heeft, zijn er ’s avonds veel culturele activiteiten. Vraag ernaar bij de receptie. Of stort je in het bruisende nachtleven op Avenida Monseñor Rivero, waar je cafés vindt met live muziek. Bij locals bekend als de Boulevard.

  Vliegen - rondreis Bolivia en PeruDag 2 – Santa Cruz vertrek

  Na het ontbijt verlaat je Santa Cruz. Is Santa Cruz het eind van je reis, dan kun je op de Los Pozos markt nog op zoek naar bolhoedjes, wollen mutsen en andere souvenirs voordat je naar de luchthaven vertrekt.

  Zelf hebben we genoten van de twee nachtjes in Samaipata. Hier kun je heerlijk relaxen in de hangmat en in de voetsporen van Che Guevara treden. Je wordt dan ’s morgens opgehaald bij je hotel in Santa Cruz. Anders ga je in de loop van de dag op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de vlucht naar Sucre.