Er lopen lama’s op de maan

San Pedro de Atacama Chili reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: San Pedro de Atacama
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 278,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

San Pedro is het ideale startpunt voor een meerdaagse jeeptocht richting het waarschijnlijke hoogtepunt van je combinatiereis, de zoutvlakten van Bolivia. Je reist er vanuit de hoofdstad Santiago de Chili of het zuiden van Peru naartoe. Wie denkt dat de droogste woestijn ter wereld in Afrika ligt, heeft het mis. Tijdens deze korte Chili reis bezoek je San Pedro de Atacama met maanlandschappen, zoutvlaktes en bizarre rotsformaties. Het regent hier nooit, nou ja bijna nooit dan.

In San Pedro (de Atacama) krijg je het gevoel in een film beland te zijn: de straatjes, de locals, de omgeving, maar vooral de sfeer die er hangt. Het is alsof je in een episode van Star Wars bent. Tijdens dit Chili uitstapje tijdens Peru/Bolivia reis ga je in de namiddag de Atacama woestijn in en zie je bij mooi weer (bijna altijd) een maanopkomst. Vanaf een rots zie je de wereld om je heen verkleuren.

Overnachten: 2 nachten in een patiohotel in het dorp San Pedro
Excursie: sunset en moonrise trip naar Atacama woestijn
Transport: transfer bij aankomst luchthaven Calama
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Tatio geiser excursie en entreegelden (ca. USD 17,- pp)

  • overige maaltijden

  • fooien

San-pedro-kerkDag 1 – San Pedro de Atacama, aankomst

Vanuit Santiago vlieg je naar de luchthaven Calama en vervolgens nog 2,5 uur per transfer door naar San Pedro. Kom je vanuit Arica, een plaatsje vlakbij de grens van Peru, dan kan je met de nachtbus naar San Pedro de Atacama reizen. Meestal kom je er dan ‘s morgens na zonsopkomst aan. Als je je intrek hebt genomen in je hotelletje, heb je de avond verder vrij. Overal vind je restaurantjes en zelfs internetcafés.

San Pedro de Atacama ligt in het hart van de gortdroge Atacamawoestijn. Aan de rand ervan begint de ‘Salar de Atacama’, een fatamorganisch zoutmeer, met daarachter weer de 5916 meter hoge vulkaan Licancabur. San Pedro heeft geen verharde wegen en telt 1500 inwoners.

zuid-amerika-reis-maanvallei-uitzicht-klDag 2 – San Pedro de Atacama, naar de Maanvallei

Wandel deze ochtend op je gemak door het sfeervolle San Pedro. De meeste huizen zijn gebouwd van adobe, zelfs de 17e-eeuwse kerk is ervan gebouwd. Een bezoek aan het antropologische museum Gustavo Paín is de moeite waard. Hier liggen vondsten uit het verre verleden van de voorvaders van de huidige bewoners. Ben je uitgekeken in het dorp, ga dan sandboarden in de droogste woestijn ter wereld.

In de namiddag word je opgehaald bij je hotel en ga je in internationaal gezelschap de Atacama woestijn in. Bij de mooiste panorama’s wordt een korte stop gehouden. Vervolgens rijd je de Maanvallei binnen (entree ca. $17 p.p.). Het spel van wind, zon, zand, zout en steen heeft hier de meest vreemde creaties achtergelaten. Op de achtergrond staan de Andespieken fier overeind. Zoek een rustig plekje op de top van een heuvel om te genieten van de zonsondergang en de opkomst van de maan. De omgeving vervormd in magische kleuren rood, paars, groen, blauw. Aan het begin van de avond ben je weer terug in San Pedro.

 

Rode-jeep-uyuniDag 3 – San Pedro de Atacama, vertrek of verlenging

Vandaag word je opgehaald voor een vroeg vertrek en word je naar de grens met Bolivia gebracht, waar je overstapt op terreinwagens. Hiermee trek je de komende drie dagen op een hoogte van ongeveer 4000 meter door een indrukwekkend landschap van besneeuwde vulkaantoppen, uitgestrekte vlaktes, groen en rood gekleurde meren en kleine nederzettingen.

 

 

zuid-amerika-reis-maanvallei-lama-kl

Tatio geiser excursie

Wil je de Tatio, de hoogste geiser ter wereld op 4320 meter, zien spuiten, dan moet je ‘s ochtends om 04:00 uur al vertrekken zodat je er om 07:00 uur bent. Pak jezelf goed in, het is nog behoorlijk koud. Hier krijg je ontbijt (inbegrepen) en op het moment dat alle modderpoelen borrelen en de waterstralen omhoog spuiten, maak je een wandeling door het geiserlandschap.

In deze geothermische velden liggen enkele mineraalbaden. Heb je badkleding aan, verwarm jezelf dan in de woestijn, liggend in lekker warm water. Slippers mee én een dikke handdoek klaarleggen want zodra je eruit komt is het koud!

We raden je aan om, vanwege de vroege aanvang, deze excursie vooraf via ons te boeken. Wil je deze excursie gaan doen, dan boeken we nog een nachtje in San Pedro de Atacama.

 

 

Bovenstaande prijzen zijn geldig tot en met 31 september 2017.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Verstuur je reisplan