Een berg kleuren

Rainbow Mountain, eendaagse trekking

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cusco-Rainbow Mountain-Cusco
Reisduur: 2 dagen - 1 nacht
Reissom: € 172,- p.p. bij 2 personen
Activiteit: begeleide dagtocht in een kleine groep
Reisperiode: april - oktober

✓ Een fysieke uitdaging op 5000 meter hoogte
✓ Volgens National Geograpic een must-see in je leven
✓ Betrouwbare organisatie met respect voor natuur en bewoners

Overnachten: 1 nacht in een knusse posada
Excursie: dagtocht in een internationaal gezelschap inclusief Engelstalige gids, entree, EHBO-kit en zuurstoffles (tijdens het busvervoer), draagbaar toilet
Transport: vervoer van en naar het startpunt van de trail
Maatlijden: ontbijt en lunch
  • overige maaltijden

  • consumpties onderweg

  • fooien

Dag 1 – Cusco – Japura- Cusco

Na een korte nachtrust wordt je om vier uur ’s ochtends opgehaald voor een rit naar het plaatsje Cusipata, op ongeveer twee uur rijden van Cusco. Daar stop je voor ontbijt. Je vervolgt je reis door ruige valleien, smalle valleien en pre-Incaterrassen naar het startpunt van je trekking.

De wandeling naar het uitkijkpunt op Rainbow Mountain duurt ongeveer twee uur. Je wandelt naar 5.000 meter hoogte. Een ‘adembenemende’ wandeling – letterlijk -, waarbij je onderweg ongetwijfeld zult moeten stoppen om op adem te komen. Een fysieke uitdaging waarbij elke stap zwaar is, die wordt beloond met mooie uitzichten en ontmoetingen. Zo kijk je uit op de met sneeuw bedekte Ausangateberg (6.300 meter hoog), blauwe meren en groene valleien en kom je alpacas, lamas en Peruanen tegen.

 

Je stopt voor de zoveelste keer om op adem te komen. Terwijl een lama je op zijn gemak aanstaart, vraag jij je waarschijnlijk af waarom je dit ook alweer zo’n goed idee vond. Dan roept de gids: “Kom op, je bent er bijna!” en loop je weer verder. De wandeling eindigt bij een uitzichtpunt op Rainbow Mountain, lokaal ook wel Vincunca genoemd, wat in de Incataal Quechua ‘de zevenkleurenberg’ betekent. Die kleuren zijn ontstaan door de verschillende mineralen, zoals koper en ijzer, die in de grond aanwezig zijn. Hoe indrukwekkend de kleuren zijn, hangt af van het weer: hoe zonniger, hoe kleurrijker. Daarom bieden we deze trekking alleen aan in de Peruaanse winter, wanneer de kans op regen en bewolking het kleinst is.

Na het schouwspel bewonderd te hebben, reis je weer terug naar het startpunt van de trekking voor lunch en een bezoek aan een eeuwenoude Incabrug. Met een volle maag word je teruggebracht naar Cusco, waar je aan het einde van de dag wordt afgezet bij je hotel.

Dag 2 – Cusco

Na je ontbijt eindigt deze bouwsteen. Voor veel reizigers is Cusco de startplek voor een bezoek aan wereldwonder Machu Picchu. Heb je nog genoeg energie over, dan zijn er verschillende korte en lange trekkings naar Machu Picchu. Geen zin in een trekking, dan bieden we ook bouwstenen aan waarbij je met de trein naar Machu Picchu kunt reizen. Er is voor iedereen wat wils. Neem hiervoor een kijkje op onze Machu Picchu-pagina.

Belangrijke informatie van Peru-expert Marjolein:

“De trail naar de Rainbow Mountain is niet gemakkelijk en zelfs voor wie een goede lichamelijke conditie heeft een behoorlijk zware opgave in verband met de hoogte.  Ter plaatse worden weliswaar paardrijritten aangeboden om je naar het uitkijkpunt te vervoeren en dat klinkt heel verleidelijk, maar we adviseren hiervan geen gebruik te maken omdat veel van de dieren in slechte conditie verkeren. Twijfel je of je de hike aankunt, neem dan gerust contact met me op.”