Toeren door de Inca Vallei

Selfdrive bouwsteen door de heilige vallei

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cusco-heilige vallei- Cusco-Machu Picchu
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 610,- p.p. bij 2 personen
Beste reistijd: april t/m oktober

✓ Met een huurauto dwars door de heilige vallei van de Inca's
✓ Inca ruïnes, vallei dorpjes en lokale markten
✓ Optionele paardrijtocht en kookworkshop
✓ Bezoek aan wereldwonder Machu Picchu

Overnachten: 2 nachten in een posada, 1 nacht in een eenvoudig dorpshotel met douche en toilet
Excursie: Bezoek Machu Picchu met gids (twee uur)
Transport: Autohuur economy, trein Cusco-Machu Picchu (retour)
Maaltijden: 3x ontbijt
  • entree heilige vallei ruïnes

  • retour bus Aguas Calientes – Machu Picchu

  • optionele paardrijdtocht en kookworkshop Ollantaytambo

  • overige maaltijden en consumpties onderweg

  • fooien

Dag 1 – Cusco- Pisac – Urubamba – Ollantaytambo

Om negen uur wordt je verwacht bij de autoverhuurmaatschappij in Cusco. Zodra alle noodzakelijke formaliteiten zijn afgehandeld stap je in je auto en begint je roadtrip. De heilige vallei ligt op enkele uurtjes rijden ten noorden van Cusco en wordt zo genoemd omdat er veel overblijfselen liggen van het Inca tijdperk. Twee volle dagen autohuur lijkt veel, maar aangezien er zoveel te zien en te doen is en de afstanden ook behoorlijk zijn geeft het je de ruimte om veel te zien.

Langs de weg naar Pisac liggen nog meer interessante Inca ruïnes en vallei-dorpjes. Je krijgt een goed beeld van het dagelijkse leven, je passeert kuddes schapen, kinderen die op weg zijn naar school, mannen met ezels, een lama-farm en nog meer. Stop onderweg voor een korte fotostop waar je wilt.

Stap zeker uit in het dorpje Pisac, bekend vanwege de lokale markt, inmiddels veelal gericht op toeristen. Toch krijg je een goede indruk van een lokaal dorp met mensen in traditionele kledij. Het is ook de moeite waard om er een bezoek te brengen aan de ruïnes van Pisac. Je zal niet de eerste zijn die vindt dat die (natuurlijk op Machu Picchu na) het mooist zijn. Met de auto kun je al ver naar boven komen. Het is dan nog twintig minuten lopen naar de Zonnetempel. Je hebt er uitzicht op de terrassenvalleien, door een bergkam van elkaar gescheiden.

Vervolg je reis langs de Urubamba rivier. Om je ook nog een echte lokale markt te laten beleven, bezoek dan de lokale markt van Urubamba. Hier wandel je langs kraampjes waar onder andere maïs (wat veel in deze omgeving verbouwd wordt) en vele soorten fruit verkocht wordt. Maar ook slippers gemaakt van oude autobanden zijn al jaren bij de locals favoriet. Het is verstandig om hier te lunchen.

In de loop van de middag stap je weer in de auto en rijd je langs Ollantaytambo. In dit dorpje, ook wel Ollanta genoemd, stond tijdens het Inca tijdperk een belangrijk verdedigingsfort van Machu Picchu. De enorme rotsblokken die de Inca’s hier gebruikten zijn bijna net zo indrukwekkend als het uitzicht over het dorp en de omliggende vallei. Hier is ook je slaapplek voor de komende nacht: een gezellige posada met tuin, waar je kunt relaxen in een hangmat of op een schommelbank. De kamers zijn eenvoudig maar stijlvol.

heilige vallei - zoutpannen van morayDag 2 Ollantaytambo – Maras – Moray – Chinchero – Cusco

Vanmorgen kunnen we optioneel een paardrijtocht van twee uur door de vallei organiseren. Je bent dan onderdeel van het landschap en hoort de vogels fluiten, de river kabbelen. Heel relaxt dus. Ook al heb je geen rijervaring, de paarden zijn klein en de gids weet de weg.

Je hebt nog alle tijd om de zoutterrassen van Maras te bezoeken, waar in duizenden kleine zoutpannen zout gewonnen wordt. Vlakbij liggen de Inca terras complexen van Moray, vroeg waarschijnlijk een landbouwlaboratorium. Wij stopten ook in het dorpje Chinchero, met viel textiel weverijen, inca ruïnes en een mooie kerk. Voordat je Cusco in rijd kom je langs Sacsayhuamán, een oud Incacomplex ooit de voormalige hoofdstad van het Inca rijk. Je hebt er een panoramisch uitzicht over de stad. Aan het einde van de dag lever je je auto in bij de autoverhuurmaatschappij.

Machu Picchu Peru vakantieDag 3 -4  Cusco – Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco

Na je verblijf neem je een taxi naar het net buiten de stad gelegen treinstation van Poroy. Hier stap je op de trein die je dwars door de Heilige Vallei naar Aguas Calientes brengt, het dorp aan de voet van Machu Picchu. Je vindt er een aantal gezellige restaurants, zoals El Indo Feliz. Je overnacht in een eenvoudig hotel in het centrum van Aguas Calientes. Je kamer heeft een eigen badkamer.

De volgende ochtend bezoek je Machu Picchu met een gids. Als de wolken optrekken kun je je een beeld vormen van de enorme omvang van de opgravingen. Lopend tussen de overblijfselen van wat ooit een bedrijvige stad moet zijn geweest, krijg je langzaam een goede voorstelling van het vroegere leven hier. De landbouwterrassen, tempels, boerenhuizen en opmerkelijke bouwstructuren die gebruikt werden laten zien hoe ontwikkeld de Inca’s toen al waren. Het is ook mogelijk om de Huayna Picchu te beklimmen,een hoge berg naast Machu Picchu. Om deze te kunnen beklimmen dien je een extra entree te betalen die wij niet standaard voor je regelen. Wil je deze berg beklimmen, laat het ons dan weten. In de loop van de dag vertrekt de trein terug naar Cusco.

Meer informatie over autohuur Peru en de voorwaarden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Paardtijtocht in Ollantaytambo

Reissom: € 29,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: twee uur durende paardrijtocht met Spaanstalige gids

Je verkent de omgeving van Ollantaytambo te paard. De paardjes zijn mak en weten goed de weg. We regelen een tocht van twee uur voor je waarbij je de bergen inloopt en uitkijkt op een Incafort, landbouwterrassen en de bergen. Ook passeer je een aantal boerenhuizen en komt op plekken waar nauwelijks andere toeristen komen.

Kookworkshop Ollantaytambo

Reissom: € 72,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: bezoek markt, kookworkshop, maaltijd, receptenboek

Peru wordt al jarenlang uitgeroepen als culinaire bestemming vanwege de zeer gevarieerde en smakelijke keuken. In Ollantaytambo kun je een kookworkshop volgen met Irma en Tina. Je bezoekt samen eerst een lokale markt en leert thuis een beroemd Peruaans gerecht bereiden. Vervolgens ga je aan tafel om te smullen van je zelfbereide maaltijd. Je krijgt je recept mee naar huis.

Welke optie wil je aanvragen?

Toeren door de Inca Vallei
Paardtijtocht in Ollantaytambo
Kookworkshop Ollantaytambo
x