Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag van 09:00-17:30 uur

  Easy Going Lima

  Lima-startpakket

  Easy Going Lima
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Lima
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 168,- p.p. bij 2 personen

  Je Peru-reis begint meestal in Lima, waar je na een lange vlucht en het tijdsverschil aankomt. We hebben je transfer en eerste twee overnachtingen in Lima geregeld, wel zo fijn. Zo kun je eerst even bijkomen en aan het tijdsverschil wennen. Ons hotel in Lima is een koloniale posada in de wijk Miraflores, gunstig gelegen ten opzichte van de luchthaven en de stad. Het is een groene en veilige buitenwijk aan de kust met verspreid liggende hotels, bars en restaurantjes. Wat bijna niemand weet, is dat Peru een culinaire hotspot is! Het is meermalen uitroepen tot beste culinaire bestemming ter wereld. De smeltkroes aan culturen hebben gezorgd voor een smakelijke en gevarieerde keuken. Met een gids wandel je door het historische centrum en proef je onderweg wat lokale producten, zodat je weet wat je tijdens je reis zeker nog eens de moeite waard is om te bestellen.

  Overnachten: 2 nachten in aangename posada met dakterras in de wijk Miraflores
  Excursie: meet & greet bij aankomst, stadswandeling met gids
  Transport: aankomsttransfer, lokaal busvervoer tijdens excursie
  Maaltijden: 2 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • transport naar de volgende bouwsteen

  Miraflores Lima - reis Peru Dag 1 – Aankomst Lima

  Na een lange vlucht kom je aan in Lima, de oudste stad van Zuid Amerika. In de aankomsthal word je overladen door mensen met welkomstbordjes van hotels, taxibedrijven en reisorganisaties. Om je reis een beetje ontspannen te beginnen, word je hier opgehaald en in drie kwartier naar je hotel gebracht in de wijk Miraflores. In deze veilige buitenwijk aan zee vind je vele restaurants en bars. Er zijn enkele drukke winkelstraten, maar het is allemaal overzichtelijk. Je overnacht in een koloniale posada middenin de wijk. Midden in je posada ligt een mooie tuin/patio met stoeltjes waar je prima kunt bijkomen van je lange vlucht. De kamers zijn netjes met douche, toilet, telefoon, fan en tv.

  ’s Avonds kun je gaan eten bij restaurant Las Tejas, op loopafstand van je hotel. De ceviche (een visgerecht) kost ca. US$ 8,50 en is een goede introductie van een wellicht niet zo bekend, maar zeer culinair Peru.

  peru-reis-lima-centrum-klDag 2 – Wandeltoer met gids in Lima

  Wanneer je iemand spreekt die een reis naar Peru heeft gemaakt, zul je vaak te horen krijgen dat Lima een wat troosteloze indruk maakte. Dit komt doordat de stad een groot deel van het jaar in een mist hangt die als het ware vanaf de Stille Oceaan een tijd boven de zuidkust van Peru blijft kleven. Toch kun je in Lima echt wel een leuke dag beleven. Zoals overal geldt: je moet de leuke plekjes weten te vinden. Daarom neemt onze lokale gids je vandaag mee naar het centrum van de stad. Hij laat je de interessante plekken zien en geeft informatie die je niet gemakkelijk kunt terugvinden in een reisgids. Door je informatie te geven over de verschillende typen gebouwen, maak je een korte tijdsreis door de geschiedenis van Lima en krijg je een beter beeld hoe de stad zich ontwikkeld heeft. Op een markt proef je fruitsoorten, cocabladeren en leer je over de vele soorten aardappelen. Ook eet je onderweg wat lokale lekkernijen. Je reist met lokaal bus vervoer en komt zo in contact met de bevolking. Je zult zien dat de bus gemakkelijk langs straten vol taxi’s, combi’s (minibusjes), auto’s en bussen stuurt die elkaar vaak luid toeterend inhalen en rondrijden alsof Miss Universe hen op de bestemming opwacht.

  De middag heb je ter vrije besteding. Een aanrader voor ’s avonds is het visrestaurant ‘Pescados Capitales’, Avenida la Mar 1337.

  Start je Peru reis in Lima Dag 3 – Vertrek uit Lima

  Na je ontbijt check je uit en eindigt deze bouwsteen.

  Vanuit Lima kun je je reis voortzetten naar het zuiden met onze bouwsteen van zeeleeuwkust naar droomoase. Onderweg bezoek je een natuurreservaat met zeeleeuwen, pinguins en honderden zeevogels. Ook kun je zandsurfen bij een tropische oase. Je kunt je verblijf (optioneel) ook verlengen in Nazca waar je de mysterieuze Nazca-lijnen kunt zien. Of vlieg door naar Arequipa met het kleurrijke klooster van Santa Catalina.

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Koloniale villa in Miraflores

  Reissom: € 214,- p.p. op basis van 2 personen
  Inbegrepen: 2 nachten in koloniale villa met ontbijt, aankomsttransfer met meet & greet, stadswandeling met gids

  Je kunt in de wijk Miraflores in Lima ook in een stijlvolle villa verblijven met een elegant interieur. Vooral het verzorgde, donker houten interieur is bijzonder.
  In de lounge met kroonluchters kun je heerlijk tot rust komen. Ook is er een leuke kleine patio met veel groen en een tuintje. Achter de villa ligt een moderne hotelvleugel met nette kamers. Je kamer is comfortabel en heeft douche, toilet, telefoon, koelkastje en een ventilator. Een goed ontbijt is inclusief.

   

  Welke optie wil je aanvragen?

  Easy Going Lima
  Koloniale villa in Miraflores
  x