Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag van 09:00-17:30 uur

  (Pan)fluitend door La Paz

  La Paz Bolivia

  (Pan)fluitend door La Paz
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: La Paz
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 167,- p.p. bij 2 personen

  Zodra je aankomt in La Paz voel je aan alles dat je op een bijzondere plaats bent aangekomen. De stad ligt op 3600 meter hoogte in een steile kloof omgeven door besneeuwde Andestoppen. De ijle lucht op deze hoogte en de uitzichten benemen je letterlijk en figuurlijk de adem. De bolhoedjes in de straat, de koloniale kerkjes en de kleurrijke indianenmarkten zijn helemaal Bolivia.

  La Paz is het centrum voor handel en Bolivianen uit het hele land reizen naar de stad om hun spullen te kopen. Wij vinden dit dan ook dé plek om over echte Andesmarkten te struinen. Onze gids neemt je in de wirwar van straatjes en pleintjes mee naar plekken waar je zelf niet gemakkelijk komt. Eet aan het begin van de dag een stevig ontbijt op de markt, bezoek een panfluitenfabriek en laat je toekomst voorspellen op de heksenmarkt met cocabladeren.

  Ook regelen we de transfer bij aankomst voor je en verblijf in een knus hotel met houten balken in hartje centrum.

  Overnachten: 2 nachten in 2-persoonskamer in sfeervol stadshotel in toeristisch centrum van La Paz
  Excursie: 'markten en panfluit wandeling' met Engelssprekende gids
  Transport: geen
  Maaltijden: geen
  • transfer bij aankomst of vertrek

  • overige maaltijden

  • consumpties onderweg

  • fooien

  P1010012Dag 1 – Aankomst La Paz

  Bij aankomst neem je zelf een taxi naar je hotel vanuit het busstation of het vliegveld. We regelen een knus hotel voor je in het centrum van La Paz, op loopafstand van de heksenmarkt en de centrale San Francisco kathedraal. De standaard maar ruime kamers liggen rond een binnenplaatsje en hebben, naast een badkamer en verwarming, extra warme dekens op de bedden. Op deze hoogte kan het ’s avonds erg afkoelen en warme dekens vonden wij dan geen overbodige luxe. Internet en een pinautomaat zijn vlakbij. Beneden is een gezellig restaurant waar je kunt ontbijten en waar kopjes coca-thee worden geschonken.

  La Paz - ontbijten op markt

  Ontbijten bij Mauricio

  Dag 2 – La Paz, markten en panfluit wandeling

  Je kunt vanmorgen iets langer op bed blijven liggen, want het ontbijt in het hotel kun je overslaan. De gids komt je rond negen uur ophalen en neemt je mee naar een lokale markt waar je, net als veel locals, de dag begint met een voedzaam ontbijt van een warm maïsdrankje en een zoet pasteitje. Daarna word je op een hoger gelegen punt in de stad afgezet, vanwaar je via verschillende markten naar het centrum wandelt. Je loopt over de vlees- en fruitmarkt en straatjes met gekleurde stoffen. Je leert waar de bontgekleurde draagdoeken voor gebruikt worden. Ook zie je waar de souvenirverkopers hun inkopen doen. Slechts enkele straten verwijderd van het toeristische centrum worden grote balen mutsen, truien en poncho’s van alpacawol, natuurlijk voor een veel gunstigere prijs, ingekocht.

  la-paz-marktkraamDan vervolg je de wandeling naar de heksenmarkt; een straatje waar naast gebreide mutsen met lamamotief en andere souvenirs, ook lama-foetussen worden verkocht. Volgens de bijgelovige Bolivianen brengen ze geluk… Hier wordt je toekomst voorspeld door één van de sjamanen door middel van het lezen van cocabladeren. Hier is ook het cocamuseum. We raden je aan er even binnen te lopen. Hier krijg je uitleg over de achtergronden van cocabladeren. In het oudste straatje van La Paz ligt een muziek museum met onder andere panfluiten en het bekende gitaartje. Hier eindigt je tour en neem je afscheid van je gids.

  ’s Middags gingen wij nog naar ‘Valle de la Luna’: de Maanvallei. Het ligt in een buitenwijk van La Paz waar je met een taxi naartoe kunt. In een uurtje ben je er doorheen gewandeld. Het landschap van geërodeerde rotsen doet denken aan een maanlandschap.

  la-paz-busDag 3 – Vertrek La Paz

  Vandaag verlaat je La Paz. De meeste reizigers gaan nu naar het zuiden, waar de beroemde Salar de Uyuni zoutvlakte ligt.

  Tijdens de intensieve, zesdaagse bouwsteen Flamingo’s en vulkanen reis je per jeep door het onherbergzame gebied in het zuiden van Bolivia.

  Wil je nu naar Peru, dan kun je via Copacabana reizen en daar een nacht verblijven of direct naar de drijvende rieteilanden gaan op het Titicacameer.