Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Trek in ’t hoge noorden?

   Huaraz Cordillera Blanca

   Trek in ’t hoge noorden?
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Lima – Huaraz – Llanganuco
   Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
   Reissom: € 774,- p.p. bij 2 personen

   We weten het: noord Peru is vaak lastig in te plannen in je rondreis. Want ben je voor het eerst in Peru, dan sla je het midden en zuiden natuurlijk niet over. Want natuurlijk wil je de Heilige Vallei met Machu Picchu zien.

   Toch kun je in een 3 tot 4 weekse Peru reis deze 2 dagen trekking door de Cordillera Blanca goed inpassen. De omgeving van Huaraz valt eigenlijk niet over te slaan voor een enthousiast wandelaar in goede lichamelijke conditie: een oorspronkelijk stukje Peru met kilometers hoge, met sneeuw bedekte spitse bergtoppen. In tegenstelling tot de trekkingen rond de Machu Picchu een stuk minder toeristisch. Je maakt een hike door het Nationaal Park Huascaran en bezoekt prachtige bergdorpen.

   Heb je meer tijd, dan is de bouwsteen te verlengen met een dagexcursie naar de archeologische opgravingen van Chavin de Huantar.

   Overnachten: 4 nachten in een sfeervol hotel en karakteristieke berglodge
   Excursie: berghike met Engelstalige gids
   Transport: Royal class bus Lima-Huaraz en Huaraz-Lima (dag en nachtbus) busvervoer Huaraz naar startpunt Llanganuco lodge en vervoer terug naar Huaraz.
   Maaltijden: 4x ontbijt
   • maaltijden naast het ontbijt

   • overige excursies

   Relaxt onderweg - Peru rondreizen

   Relaxt onderweg

   Dag 1 – Lima – Huaraz

   Vanochtend op eigen gelegenheid per taxi naar het busstation van Lima. Vanaf het busstation vertrekt om 09.30 uur de dagbus (ca. 7 uur rijden) naar Huaraz. We boeken je op de Royal Class bus (toilet, wat snacks tijdens de rit) en je reist overdag dus alle gelegenheid het landschap in je op te nemen. Het eerste gedeelte rijd je langs de kust, die hier nog erg kaal, dor en droog is. Vervolgens buig je af naar het binnenland. Al gauw doemen de eerste hoge bergtoppen van de Andes op en zie je je eerste lama’s. Aan het einde van de middag kom je aan op het busstation van Huaraz. Hier neem je gemakkelijk zelf een taxi voor een paar Soles naar je hotel.

   Locals in Huaraz Huaraz is na de aardbeving in 1970, zoals de meeste Peruaanse steden, in Amerikaanse stijl heropgebouwd. Niet echt charmant moeten we bekennen maar door de ontwikkeling in het toerisme krijgt de stad steeds meer de allure van een soort ‘mini-Kathmandu van de Andes’ en dat heeft ook wat. Vanwege de 3091 meter hoogte hebben we eerst een overnachting voor je gereserveerd om te acclimatiseren voordat je op pad gaat. Heb je iets langer de tijd, dan is het aan te raden om twee nachten te boeken, alvorens je start met de trekking. Geef dit aan bij de aanvraag.

   Je hotel ligt, met comfortabele kamer met badkamer, op loopafstand van de Plaza de Armas, het centrale plein, waar je prima kunt dineren. Pak vanavond je bagage in voor de trekking. Je komt weer terug in dit hotel dus je hoeft alleen je spullen voor de komende dagen in te pakken. De rest kun je achter laten bij de receptie van het hotel.

   Huaraz trekking lodge - reis Peru

   Uitzicht vanaf je balkon

   Dag 2 – Huaraz – Huaytapallana – Llanganuco (ca. 6 uur hiken)

   Je vertrekt vandaag vroeg noordwaarts, op weg naar de Llanganuco Lodge. Onderweg breng je een bezoek aan de typische Andesnederzettingen Carhuaz en Yungay, vanwaar je verder gaat in de richting de besneeuwde toppen van de Huandoy en de Huascaran. Aan het einde van de ochtend kronkelt de bus zich een weg omhoog naar een prachtig gelegen lodge. Vanuit deze lodge, gelegen aan de beeldschone Llanganuco lagune, starten tal van hikes en trekkings door de indrukwekkende omgeving. Er heerst daarom een echte bergsportsfeer.

   Lodge Huaraz trekking Na aankomst installeer je je eerst rustig in je kamer om vervolgens te beginnen met een hike van zes uur. Dat klinkt zwaar, maar ben je normaal in vorm dan is het goed te doen. In ruim drie uur wandel je naar de prachtige Huaytapallana vallei aan de voet van de Huandoy (6.160m). De biodiversiteit is hier enorm en je kijkt je ogen uit. In de vallei leer je hoe de lokale bevolking lekkernijen maakt van de natuurlijke bronnen: geschaafd ijs met verschillende smaken siroop. De terugweg gaat sneller en voor het donker wordt ben je weer terug bij de lodge. Daar aangekomen plof je neer in een hangmat en geniet je van een stevige maaltijd in het restaurant. Tenslotte bergschoenen uit, voeten omhoog en duik lekker vroeg je bed in!

   Huaraz trekking - rondreizen Peru Dag 3 – Hike naar Laguna 69 (ca. 4 uur)

   Vandaag ga je opnieuw op pad in de streek rondom de lodge. Je wordt dieper de bergen in gebracht en passeert enkele diepblauwe lagunes, omringd door verrassende flora en fauna. Vergeet niet zo nu en dan omhoog te kijken naar de besneeuwde pieken van de Andesreuzen. Je wordt afgezet bij de nederzetting Cebollapampa van waar de hike begint. In vier uur tijd wandel je naar Laguna 69, een onvoorstelbaar helderblauw meertje aan de voet van de imposante Chacraraju (6.112m). Op de weg terug word je opgepikt en terug naar de lodge gebracht.

   Markt Huaraz - Peru reizenDag 4/5 – Huaraz verblijf, aankomst Lima

   Je hebt vanmorgen nog de tijd om de omgeving van je lodge te verkennen. De eigenaren kunnen je tips geven. ’s Middags wordt je teruggebracht naar Huaraz. We boeken een nachtbus voor je. Zorg dat je van te voren wat te eten en te drinken inslaat. Vanwege de droge lucht in de bus zul je regelmatig dorst krijgen. Je reist met een Royal Class bus, die rond 23.00 uur vertrekt. Neem ook een warme trui mee en eventueel een kussentje voor in je nek. De volgende ochtend kom je aan op het busstation van Lima.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Verlenging voor een bezoek aan de opgravingen van Chavin de Huantar

   Reissom: € 885,- p.p. bij 2 personen voor 6 dagen / 5 nachten
   Inbegrepen: bovengenoemd programma, extra overnachting in Huaraz en bezoek aan de opgravingen van Chavin de Huantar

   Vandaag ga je richting het zuiden om een bezoek te brengen aan de acheologische opgravingen bij Chavin. Op de weg hier naartoe bezoek je het Querococha meer, de Kahuish tunnel op 4.450 meter hoogte en de thermale baden van Qercos. Maar het hoogtepunt van deze dag zijn de ruïnes van de oude Chavin beschaving. Rond 900 voor Chr. bloeide deze machtige cultuur op en heerste over grote delen van Peru, van de hooglanden tot aan de kust. Het religieuze centrum was de tempel van Chavin de Huantar, waarvan nu enkel nog ruïnes over zijn. Geniet van het prachtige uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van de Andes en vind je weg door het labyrint van tunnels. Je kunt nog een bezoek aan het museum brengen alvorens je terugkeert naar Huaraz. De gehele excursie neemt acht tot tien uur in beslag.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Trek in ’t hoge noorden?
   Verlenging voor een bezoek aan de opgravingen van Chavin de Huantar
   x