reis-peru-condors-vliegen-kl

Condors in de Canyon

Colca Condors

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reissschema: Arequipa-Chivay-Cruz del Condor
Reisduur: 2 dagen/ 1 nacht
Activiteit: condors spotten
Reissom: € 174,- p.p. bij 2 personen

✓ Spot condors en alpaca’s en ontspan in warmwaterbronnen
✓ Geniet van het uitzicht vanuit je hangmat bij je knusse slaapplek
✓ Reis efficiënt in een internationale groep (maximaal 9 personen)
✓ Verleng optioneel de reis met een nacht en draai een dag mee met boerin Josephine

Overnachten: 1 nacht in een karakteristiek hotel met een tuin met hangmatten
Excursie: groepstour door de Colca Canyon met o.a. bezoek aan de Cruz del Condor
Transport: groepsvervoer in minibus met chauffeur
Maaltijden: 1x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entree Cruz del Condor (+/- US$27,- p.p.)

  • entree warmwaterbronnen La Calera (+/- US$ 10,- p.p.)

reis-peru-alpacas-kl

Lama, Alpaca of Vicuña? Na deze bouwsteen weet je het verschil.

Dag 1 – Arequipa – Chivay

Al heel vroeg, het begint net licht te worden, word je opgehaald voor de vijf uur durende rit dwars over de altiplano naar Chivay. De eerste paar uur kun je nog dommelend doorbrengen. Dan zul je merken dat de bus behoorlijk stijgt en de vlaktes om je heen steeds weidser en indrukwekkender worden. Je doorkruist het nationale reservaat Pampa Cañahuas waar je, waarschijnlijk voor het eerst tijdens je reis, lama’s en alpaca’s ziet grazen. Wie weet zie je ook hun zeldzamere zusje, de vicuña. Op het hoogste punt van de dag, een 4910 m hoge bergpas, kun je even je benen strekken. Hier merk je pas goed welke invloed het hoogteverschil op je ademhaling heeft.

Bij aankomst in het stadje Chivay heb je even de tijd om de lokale markt te bezoeken. Vervolgens ga je naar een hotel voor de lunch (exclusief) waar je onder andere alpaca van de bbq kunt proberen.

 

reis-peru-colca-hotsprings-kl

 

Daarna word je naar je slaapplek voor vannacht gebracht. De kamers van het hotel hebben kleurrijke Andes decoraties, er is een mooie tuin en een gezellige zithoek met open haard. Nadat je je spullen hebt gestald kun je mee naar de hotsprings van La Calera om te poedelen in zwavelhoudend water van 35 graden Celsius (entree ter plaatse te betalen 15 Sol p.p.). Een handdoek kun je bij het hotel of bij de hotsprings voor een paar Sol huren.

’s Avonds kun je met een kopje thee en een goed boek bij de open haard in het hotel neerstrijken. Daarna vroeg onder de wol. De verwarming op je kamer is al voor je aangezet, dus koud zul je het niet hebben.

reis-peru-condors-spotten-klDag 2 – Chivay – Cruz del Condor – Puno

Al vroeg vertrek je naar het uitzichtpunt Cruz del Condor. Onderweg lopen koeien, ezels, honden en schapen op de weg en in de dorpjes zie je boerenfamilies hun kleurrijke kleding. Cruz del Condor is het diepste punt van de Colca Canyon. Er leven ongeveer honderd exemplaren van de Andes Condor. Als de thermiek meewerkt, vliegen deze roofvogels ’s morgens langs dit uitzichtpunt uit de canyon omhoog.

Tussen acht en tien uur verwarmt de zon de lucht onderin de canyon. De condors vinden het heerlijk om op deze warme lucht naar boven te zweven. Als je stil genoeg blijft, komen ze soms helemaal tot aan de rand en kun je ze van dichtbij bekijken. Wij waren erg onder de indruk van deze zeldzame vogel die een spanwijdte van soms wel drie meter kan hebben.

Samen met je gids maak je nog een korte wandeling langs de kloof en leer je meer over de lokale flora en fauna. Daarna reis je langs de terrassenvallei en via het dorpje Yanque, waar je de koloniale kerk kunt bezoekt, terug naar Chivay. Je luncht in Chivay en kunt nog een korte wandeling door het stadje maken en nog wat snacks inslaan voor de reis naar Puno, waar je aan het begin van de avond aankomt. Hier word je afgezet bij je hotel. Afhankelijk van het vervolg van je reis is het ook mogelijk om vanuit Chivay terug naar Arequipa te reizen.

Wanneer je sportief bent ingesteld kun je ook kiezen voor een actieve bouwsteen in de Colca Canyon. Vanuit Puno kun je bij een lokale familie op een rieten bedje slapen op een schiereiland in het Titicacameer. Wat meer luxe kan natuurlijk ook! Combineer je de reis met Bolivia dan is het nu verstandig om richting Machu Picchu te reizen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Extra overnachting in de canyon en meekijken bij de boer

Reissom: € 265,- p.p. bij 2 personen voor 3 dagen / 2 nachten
Inbegrepen: bovenstaand programma, extra overnachting in karakteristiek hotel, ochtend meekijken bij de boer en zijn gezin

Na een kop coca of muñathee (een plaatselijk kruid) bij het boerengezin, ga je aan de slag. Voor je het weet wandel je achter ossen aan door het dorp, onderweg naar een akker die moet worden geploegd of help je mee bij het voeden van de koeien of cavia’s. Het voelt wellicht een beetje vreemd om zo tussen de traditioneel geklede bewoners door te lopen, maar authentieker dan dit kan niet! We kunnen je van te voren niet vertellen wat je precies gaat doen. De werkzaamheden zijn namelijk afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Aan het einde van de ochtend reis je terug naar Arequipa of ga je door naar Puno.

 

“Wij wonen in het paradijs”, zegt Josefina. Blogger All Day Every Daisy stapt een dag in het leven van een boerin. Zie hieronder waarom zij dit één van de speciaalste ervaringen van haar reis vond.

 

Verblijf in een comfortabele lodge met warmwaterbronnen

Reissom: € 217,- p.p. bij 2 personen voor 2 dagen / 1 nacht
Inbegrepen: bovenstaand programma inclusief een overnachting in een comfortabele lodge met warmwaterbronnen

Je kunt in de Colca Canyon ook op een heel bijzonder plekje verblijven. In de canyon ligt een comfortabele lodge met privé thermale bronnen op een romantische, wat magisch aandoende plek langs de kronkelende rivier. De ruime stijlvolle kamers zijn voorzien van douche/bad & toilet, verwarming, king size bedden en een eigen terras of balkon met uitzicht op de rivier en de vallei. Je kunt een wandeling maken in de omgeving, ontspannen in de warmwaterbronnen of plaatsnemen in de gemeenschappelijke lounges of de gezellige bar/restaurantruimte met open haard. ‘s Avonds kun je liggend in het warme water sterren kijken tot je er week van wordt.

 

Welke optie wil je aanvragen?

Condors in de Canyon
Extra overnachting in de canyon en meekijken bij de boer
Verblijf in een comfortabele lodge met warmwaterbronnen
x