Lima overnachting Peru

Easy Going Lima

Proef van Lima met privégids

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Lima
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Smaakvolle stadstour met privégids
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen

✓ Persoonlijk ontvangst met transfer en welkomstmeeting
✓ Verblijf in stadshotel midden in de wijk Miraflores: een groene en levendige wijk aan zee
✓ Smaakvolle stadstour met local in culinaire hotspot Lima

Overnachten: 2 nachten in een koloniale posada met dakterras in de wijk Miraflores
Belevenis: culinaire stadstour met privégids
Transport: aankomsttransfer met meet & greet met onze lokale vertegenwoordiger, lokaal busvervoer tijdens excursie
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • transport naar de volgende bouwsteen

Miraflores Lima - reis Peru Dag 1 – Aankomst Lima

Na een lange vlucht kom je aan in Lima, de oudste stad van Zuid Amerika. In de aankomsthal word je overladen door mensen met welkomstbordjes van hotels, taxibedrijven en reisorganisaties. Om je reis een beetje ontspannen te beginnen, word je hier opgehaald en in drie kwartier naar je hotel gebracht in de wijk Miraflores. In deze veilige buitenwijk aan zee vind je vele restaurants en bars. Er zijn enkele drukke winkelstraten, maar het is allemaal overzichtelijk. Je overnacht in een hotel middenin de wijk. De kamers zijn netjes met douche, toilet, telefoon, fan en tv. Ook is er een gezellige ontbijtruimte.

’s Avonds kun je gaan eten bij restaurant Las Tejas, op loopafstand van je hotel. De ceviche (een visgerecht) kost ca. US$ 8,50 en is een goede introductie van een wellicht niet zo bekend, maar zeer culinair Peru.

peru-reis-lima-centrum-klDag 2 – Wandeltour met gids in Lima

Wanneer je iemand spreekt die een reis naar Peru heeft gemaakt, zul je vaak te horen krijgen dat Lima een wat troosteloze indruk maakte. Dit komt doordat de stad een groot deel van het jaar in een mist hangt die als het ware vanaf de Stille Oceaan een tijd boven de zuidkust van Peru blijft kleven. Toch kun je in Lima echt wel een leuke dag beleven. Zoals overal geldt: je moet de leuke plekjes weten te vinden. Daarom neemt onze lokale gids je vandaag mee naar een grote markt in Miraflores. Hier proef je fruitsoorten, groentes, cocabladeren en leer je over de vele soorten aardappelen. Vervolgens reis je met lokaal bus vervoer  naar het centrum van de stad en kom je zo in contact met de bevolking. Je zult zien dat de bus gemakkelijk langs straten vol taxi’s, combi’s (minibusjes), auto’s en bussen stuurt die elkaar vaak luid toeterend inhalen en rondrijden alsof Miss Universe hen op de bestemming opwacht.

De gids laat je de interessante plekken zien en geeft informatie die je niet gemakkelijk kunt terugvinden in een reisgids. Door je informatie te geven over de verschillende typen gebouwen, maak je een korte tijdsreis door de geschiedenis van Lima en krijg je een beter beeld hoe de stad zich ontwikkeld heeft. Onderweg proef je nog wat lokale lekkernijen.

De middag heb je ter vrije besteding. Een aanrader voor ’s avonds is het visrestaurant ‘Pescados Capitales’, Avenida la Mar 1337.

Start je Peru reis in Lima Dag 3 – Vertrek uit Lima

Na je ontbijt check je uit en eindigt deze bouwsteen.

Vanuit Lima kun je je reis voortzetten naar het zuiden met onze bouwsteen van zeeleeuwkust naar droomoase. Onderweg bezoek je een natuurreservaat met zeeleeuwen, pinguins en honderden zeevogels. Ook kun je zandsurfen bij een tropische oase. Je kunt je verblijf (optioneel) ook verlengen in Nazca waar je de mysterieuze Nazca-lijnen kunt zien. Of vlieg door naar Arequipa met het kleurrijke klooster van Santa Catalina.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Koloniale villa in Miraflores

Reissom: € 236,- p.p. op basis van 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in koloniale villa met ontbijt, aankomsttransfer met meet & greet, stadswandeling met gids

Je kunt in de wijk Miraflores in Lima ook in een stijlvolle villa verblijven met een elegant interieur. Vooral het verzorgde, donker houten interieur is bijzonder.
In de lounge met kroonluchters kun je heerlijk tot rust komen. Ook is er een leuke kleine patio met veel groen en een tuintje. Achter de villa ligt een moderne hotelvleugel met nette kamers. Je kamer is comfortabel en heeft douche, toilet, telefoon, koelkastje en een ventilator. Een goed ontbijt is inclusief.

 

Welke optie wil je aanvragen?

Easy Going Lima
Koloniale villa in Miraflores
x