Trek in ’t hoge noorden?

Huaraz Cordillera Blanca

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Lima – Huaraz – Llanganuco
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Activiteit: twee dagen wandelen met gids
Reissom: € 700,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

✓ Wandel twee dagen lang onder begeleiding door de ongerepte Cordillera Blanca
✓ Kijk uit over besneeuwde bergtoppen en gekleurde meren
✓ Overnacht in een lodge met mooie vergezichten
✓ Optionele verlenging voor een dagexcursie naar de archeologische opgravingen van Chavin de Huantar

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol hotel en 2 nachten in een karakteristieke berglodge
Excursie: 2-daagse berghike met Engelstalige gids
Transport: Royal class bus Lima-Huaraz en Huaraz-Lima (dag en nachtbus) busvervoer Huaraz naar startpunt Llanganuco lodge en vervoer terug naar Huaraz.
Maaltijden: volpension tijdens de trekking, ontbijt tijdens overige overnachtingen
  • maaltijden naast het ontbijt

  • overige excursies

Relaxt onderweg - Peru rondreizen

Relaxt onderweg

Dag 1 – Lima – Huaraz

Vandaag ga je op eigen gelegenheid per taxi naar het busstation van Lima. Vanaf het busstation vertrekt om 09.30 uur de dagbus (ca. 8 uur rijden) naar Huaraz. We boeken een ticket voor je op de Royal Class bus (toilet en wat snacks tijdens de rit zijn aanwezig) waarmee je overdag reist dus heb je alle tijd om van het landschap te genieten. Het eerste gedeelte rijd je langs de kust, die hier nog erg kaal, dor en droog is. Vervolgens buig je af naar het binnenland. Al gauw doemen de eerste hoge bergtoppen van de Andes op en zie je veel lama’s. Aan het einde van de middag kom je aan op het busstation van Huaraz. Hier neem je gemakkelijk zelf een taxi voor een paar Peruaanse soles naar je hotel.

Locals in Huaraz Huaraz is na de aardbeving in 1970, zoals de meeste Peruaanse steden, in Amerikaanse stijl heropgebouwd. Niet echt charmant moeten we bekennen maar door de ontwikkeling in het toerisme krijgt de stad steeds meer de allure van een soort ‘mini-Kathmandu van de Andes’ en dat heeft ook zijn charme. Vanwege de 3091 meter hoogte hebben we eerst een overnachting voor je gereserveerd om te acclimatiseren voordat je op pad gaat. Heb je iets langer de tijd, adviseren we je om twee nachten te boeken, voordat je start met de trekking. Geef dit aan ons door bij je aanvraag.

Je hotel ligt op loopafstand van de Plaza de Armas, het centrale plein, waar je goed kunt eten. Pak in de avond je bagage voor de trekking alvast in. Je komt weer terug in dit hotel dus je hoeft alleen je spullen voor de komende dagen in te pakken en de rest laat je bij de receptie achter.

Huaraz trekking lodge - reis Peru

Dag 2 – Huaraz – Huaytapallana – Llanganuco (ca. 6 uur hiken)

Je wordt vanmorgen vroeg opgehaald en reist per bus richting het noorden. De komende twee dagen word je door een Engelstalige gids begeleid. De komende drie uur rijd je door de regio Callejón de Huaylas en breng je een bezoek aan de typische Andesnederzettingen Carhuaz en Yungay.

Vanaf het dorpje Huamacchuco op 3350 meter hoogte vanwaar de bus zich een weg omhoog kronkelt naar een prachtig gelegen lodge. Vanuit deze lodge, gelegen aan de beeldschone Llanganuco lagune, starten tal van hikes en trekkings door de indrukwekkende omgeving. Er heerst daarom een echte bergsportsfeer.

Lodge Huaraz trekking Na aankomst kun je even rustig bijkomen op je kamer voordat de hike van zes uur begint. Dat klinkt zwaar, maar als je een normale conditie hebt is het goed te doen. In ruim drie uur wandel je naar de prachtige Huaytapallana vallei aan de voet van de Huandoy (6.160m). De biodiversiteit is hier enorm en je kijkt je ogen uit. In de vallei leer je hoe de lokale bevolking lekkernijen maakt van de natuurlijke bronnen: geschaafd ijs met verschillende smaken siroop. De terugweg gaat sneller en voor het donker wordt ben je weer terug bij de lodge. Daar aangekomen plof je neer in een hangmat en geniet je van een stevige maaltijd in het restaurant. Tenslotte schop je je bergschoenen uit, doe je je voetjes omhoog en duik je moe maar voldaan je bed in!

Dag 3 – Hike naar Laguna 69 (ca. 4 uur)

Na het ontbijt ga je dieper de bergen in bij Huascaran Nationaal Park. Het startpunt voor een bezoek aan de indrukwekkende Llananuco meren. Het meer bestaat uit twee delen en vanuit dit gebied heb je het beste uitzicht op de Cordillera Blanca. Aansluitend bezoek je ‘Laguna 69’ en daarna word je weer terug gebracht naar je lodge.

Markt Huaraz - Peru reizenDag 4 – vrij verblijf en terugreis naar Huaraz

Je hebt vanmorgen wat vrije tijd. Laat de afgelopen dagen op je inwerken of maak nog een laatste wandeling in de omgeving van de lodge. De eigenaar van de lodge geeft je wat tips mee.

’s Middags volgt de transfer terug naar Huaraz, waar je ’s avonds aankomt. Je bent dus nog op tijd voor een heerlijke maaltijd. Wij wisselden hier bij een warme kop thee onze ervaringen uit.

Dag 4 – Nachtbus naar Lima

Vanuit Huaraz reis je vanavond per nachtbus terug naar Lima. Zo heb je nog een dag ter vrije besteding. Bij Avenida San Martin is er dagelijks een indianenmarkt. Slenter door de straten en bewonder de waren die in kisten en kratten wordt aangeboden. Samen met alle kleurrijke kleding en kooplui geeft dit een vrolijk beeld. Zondag is de beste dag voor een bezoek aan het archeologisch museum. Hier kun je veel beeldhouwwerken uit Chavin bewonderen.

Na het diner ga je op eigen gelegenheid naar het busstation.  Zorg dat je van te voren wat te eten en te drinken inslaat. Vanwege de droge lucht in de bus zul je regelmatig dorst krijgen. Je reist weer met de Royal Class bus, die rond 23.00 uur vertrekt. Neem ook een warme trui mee en eventueel een kussentje voor in je nek. De volgende ochtend kom je aan op het busstation van Lima.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verlenging voor een bezoek aan de opgravingen van Chavin de Huantar

Reissom: € 820,- p.p. bij 2 personen voor 6 dagen / 5 nachten
Inbegrepen: bovengenoemd programma, extra overnachting in Huaraz en bezoek aan de opgravingen van Chavin de Huantar

Vandaag ga je richting het zuiden om een bezoek te brengen aan de acheologische opgravingen bij Chavin. Op de weg hier naartoe bezoek je het Querococha meer, de Kahuish tunnel op 4.450 meter hoogte en de thermale baden van Qercos. Maar het hoogtepunt van deze dag zijn de ruïnes van de oude Chavin beschaving. Rond 900 voor Chr. bloeide deze machtige cultuur op en heerste over grote delen van Peru, van de hooglanden tot aan de kust. Het religieuze centrum was de tempel van Chavin de Huantar, waarvan nu enkel nog ruïnes over zijn. Geniet van het prachtige uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van de Andes en vind je weg door het labyrint van tunnels. Je kunt nog een bezoek aan het museum brengen alvorens je terugkeert naar Huaraz. De gehele excursie neemt acht tot tien uur in beslag.

Welke optie wil je aanvragen?

Trek in ’t hoge noorden?
Verlenging voor een bezoek aan de opgravingen van Chavin de Huantar
x