Op adem komen in Arequipa

Arequipa

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Arequipa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: stadsgids met tips en wandelroutes
Reissom: € 106,- p.p. bij 2 personen

✓ Acclimatiseer in het aangename klimaat op 2300 meter hoogte
✓ Ontdek de stad op eigen tempo met onze reisgids met tips en wandelroutes
✓ Verblijf in onze favoriete posada middenin het centrum
✓ Vervoer naar je hotel bij aankomst
✓ Ga (optioneel) raften op de Chili rivier

Overnachten: 2 nachten in een posada in het centrum van Arequipa
Excursie: stadsgids met tips en wandelroutes
Transport: transfer bij aankomst
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • optionele excursie: raften op de Chili rivier

Blogger All Day Every Daisy is met ons naar Peru geweest. Twijfel je of Arequipa de moeite waard is om tijdens je reis te bezoeken, bekijk dan haar video.

peru-reis-arequipa-centraal plein-kl

Dag 1 – Arequipa

Na aankomst in Arequipa word je naar je huiselijke posada gebracht. Deze ligt op steenworp afstand van het Santa Catalina klooster en heeft uitzicht op de Misti vulkaan. Het wordt gerund door een vriendelijke familie. Je loopt binnen door een gietijzeren hek en komt op een binnenplaats vol bloemen en planten. De lichte en rustige kamers zijn ingericht met zorgvuldig gekozen meubilair met leuke antieke details. We voelden ons hier dan ook snel thuis.

Drink ’s middags een kop koffie op een van de balkons aan de Plaza de Armas, het centrale plein van de stad. Maak vervolgens een wandeling door het centrum en bezoek enkele van de kerken en kathedralen.

Peru rondreis ArequipaDag 2 – Stadswandeling Arequipa

Vandaag heb je alle tijd om Arequipa te verkennen. Je ontvangt van ons een informatieboekje met verschillende wandelroutes. Zo is er een wandeling die je meer meegeeft over het dagelijkse leven, maar is er ook een route die je langs de hoogtepunten leidt zoals de het Santuarios museum met de bevroren mummie Juanita. Welke route je ook kiest, stap zeker binnen bij het Santa Catalina klooster. Je loopt er door een labyrint van kronkelige straatjes met hoge rode, blauwe of witte muren. Er zijn kleine binnenplaatsjes, gebedsruimtes en bloementuinen die keurig bijgehouden worden door de nonnen die nog steeds in het klooster wonen.

’s Avonds koelt het flink af dus vergeet niet een warme trui mee te nemen als je de stad nog in gaat. In het informatieboekje staan ook enkele restaurant suggesties en zelfs tips om het nachtleven van Arequipa te ontdekken.

Arequipa-local

Dag 3 – vertrek uit Arequipa

Na je ontbijt check je uit en eindigt deze bouwsteen.

Vanuit Arequipa kun je doorreizen naar de Colca Canyon met pre-Inca terrassen, condors die boven je hoofd zweven, besneeuwde bergtoppen en lokale boeren die hun land bewerken. Of reis via Arica verder naar Chili met onder andere de droogste woestijn van de wereld, met gortdroge vlaktes, grillige rotsformaties en spuitende geisers.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Raften op de Chili rivier

Reissom: € 56,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: vervoer van/naar de rivier, gids, raft uitrusting

Zin in iets actiefs? Aan de voet van de Misti vulkaan ligt de snelstromende Chili rivier, een ideale plek  om te raften. In een klein internationaal gezelschap en onder professionele begeleiding peddel je in een krap uur door een canyon. Het ene moment geniet je van het uitzicht onderweg, het volgende suist het bloed door je aderen bij een flinke stroomversnelling. Aan het einde van de ochtend ben je weer terug in Arequipa, zodat je de rest van de middag de tijd hebt de stad te verkennen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Op adem komen in Arequipa
Raften op de Chili rivier
x