Op adem komen in Arequipa

Arequipa

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Arequipa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Gids met insider tips en wandelroutes
Reissom: € 106,- p.p. bij 2 personen

✓ Een reisgids met insider tips en wandelroutes
✓ Onze favoriete slaapplek, een huiselijke posada middenin het centrum
✓ Vervoer naar je hotel bij aankomst

De kleurrijke stad Arequipa ligt op 2300 meter hoogte, de zon schijnt er bijna altijd en de temperatuur overdag ligt tussen de 20° en 25°C. Zo lijkt het wel altijd lente in deze Peruaanse stad! In Arequipa hangt vooral een vriendelijke en relaxte sfeer. Dat maakt het een aangename tussenstop om te wennen aan de hoogte. In Arequipa vind je onder andere verfijnde Spaans koloniale gebouwen en kerken. De belangrijkste bezienswaardigheid in de stad is het klooster van Santa Catalina, dat je echt gezien moet hebben. De stad wordt omgeven door vulkanen en de Chili rivier waar je kunt raften (zie informatie onderaan deze pagina). Kies één van (of combineer) de door ons samengestelde wandelroutes om de stad te ontdekken. Je overnacht in een huiselijke posada met veel bloemen en planten, in het centrum van de stad.

Overnachten: 2 nachten in een huiselijke posada in het centrum van Arequipa
Excursie: stadswandeling
Transport: transfer bij aankomst
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • excursies

  • optionele excursie: raften op de Chili rivier

Blogger All Day Every Daisy is met ons naar Peru geweest. Twijfel je of Arequipa de moeite waard is om tijdens je reis te bezoeken, bekijk dan haar video.

peru-reis-arequipa-centraal plein-kl

Uitzicht op de Plaza de Armas van het altijd zonnige Arequipa

Dag 1 – Arequipa

Na aankomst in Arequipa word je naar je huiselijke posada gebracht op steenworp afstand van het Santa Catalina klooster en met uitzicht op de Misti vulkaan. Het wordt gerund door een vriendelijke familie. Je loopt binnen door een gietijzeren hek en komt op een binnenplaats vol bloemen en planten. De lichte en rustige kamers zijn ingericht met zorgvuldig gekozen meubilair met leuke antieke details. We voelden ons hier dan ook snel thuis.

Drink ‘s middags een kop koffie op een van de balkons aan de Plaza de Armas, het centrale plein van de stad. Maak vervolgens een wandeling door het centrum en bezoek enkele van de kerken en kathedralen.

Peru rondreis ArequipaDag 2 – Stadswandeling Arequipa

Vandaag heb je alle tijd om Arequipa te verkennen. Je ontvangt van ons een informatieboekje met verschillende wandelroutes. Zo is er een wandeling die je meer meegeeft over het dagelijkse leven, maar is er ook een route die je langs de hoogtepunten leidt zoals de het Santuarios museum met de bevroren mummie Juanita. Welke route je ook kiest, stap zeker binnen bij het Santa Catalina klooster. Je loopt er door een labyrint van kronkelige straatjes met hoge rode, blauwe of witte muren. Er zijn kleine binnenplaatsjes, gebedsruimtes en bloementuinen die keurig bijgehouden worden door de nonnen die nog steeds in het klooster wonen.

‘s Avonds koelt het flink af dus vergeet niet een warme trui mee te nemen als je de stad nog in gaat. In het informatieboekje staan nog enkele restaurant suggesties en zelfs tips om het nachtleven van Arequipa te ontdekken.

Arequipa-local

Dag 3 – vertrek uit Arequipa

Na je ontbijt check je uit en eindigt deze bouwsteen.

Vanuit Arequipa kun je doorreizen naar de Colca Canyon met pre-Inca terrassen, condors die boven je hoofd zweven, besneeuwde bergtoppen en lokale boeren die hun land bewerken. Of reis via Arica verder naar Chili met onder andere de droogste woestijn van de wereld, met gortdroge vlaktes, grillige rotsformaties en spuitende geisers.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Raften op de Chili rivier

Reissom: € 55,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: vervoer van/naar de rivier, gids, raft uitrusting

Zin in iets actiefs? Aan de voet van de Misti vulkaan ligt de snelstromende Chili rivier, een ideale plek  om te raften. In een klein internationaal gezelschap en onder professionele begeleiding peddel je in een krap uur door een canyon. Het ene moment geniet je van het uitzicht onderweg, het volgende suist het bloed door je aderen bij een flinke stroomversnelling. Aan het einde van de ochtend ben je weer terug in Arequipa, zodat je de rest van de middag de tijd hebt de stad te verkennen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Op adem komen in Arequipa
Raften op de Chili rivier
x

Verstuur je reisplan