(Pan)fluitend door La Paz

La Paz Bolivia

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: La Paz
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: stadswandeling met gids
Reissom: € 143,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april t/m oktober

✓ Stad op 3600 meter hoogte tussen de Andestoppen
✓ Stadswandeling met gids
✓ Kabelbaan, museum van Boliviaanse muziek instrumenten en heksenmarkt
✓ La Paz ligt altijd op de route wanneer je door Bolivia reist

Overnachten: 2 nachten in 2-persoonskamer in sfeervol stadshotel in toeristisch centrum van La Paz
Excursie: 'markten en panfluit wandeling' met Engelssprekende gids
Transport: transfer naar kabelbaan en muziek instrument museum
Maaltijden: geen
  • transfer bij aankomst of vertrek

  • overige maaltijden

  • consumpties onderweg

  • fooien

Dag 1 – Aankomst La Paz

Bij aankomst neem je zelf een taxi naar je hotel vanuit het busstation of het vliegveld. We regelen een knus hotel voor je in het centrum van La Paz, op loopafstand van de heksenmarkt en de centrale San Francisco kathedraal. De standaard maar ruime kamers liggen rond een binnenplaatsje en hebben, naast een badkamer en verwarming, extra warme dekens op de bedden. Op deze hoogte kan het ’s avonds erg afkoelen en warme dekens vonden wij dan geen overbodige luxe. Internet en een pinautomaat zijn vlakbij. Beneden is een gezellig restaurant waar je kunt ontbijten en waar kopjes coca-thee worden geschonken.

Dag 2 – La Paz, markten en panfluit wandeling

Vanmorgen komt de gids je rond negen uur ophalen en laat hij je per kabelbaan de mooiste uitzichten van noord en centraal La Paz zien. Vervolgens neemt hij je mee in de wirwar van straatjes en pleintjes naar plekken waar je zelf niet gemakkelijk komt. Je bezoekt de verschillende markten terwijl je naar het centrum wandelt. Je loopt over de vlees- en fruitmarkt en straatjes met gekleurde stoffen. Je leert waar de bontgekleurde draagdoeken voor gebruikt worden. Ook zie je waar de souvenirverkopers hun inkopen doen. Slechts enkele straten verwijderd van het toeristische centrum worden grote balen mutsen, truien en poncho’s van alpacawol, natuurlijk voor een veel gunstigere prijs, ingekocht.

In het oudste straatje van La Paz bezoek je het muziek instrumenten museum met onder andere panfluiten en het bekende gitaartje.

Dan vervolg je de wandeling, onderwerp proef je de Boliviaanse empanada, naar de heksenmarkt; een straatje waar naast gebreide mutsen met lamamotief en andere souvenirs, ook lama-foetussen worden verkocht. Volgens de bijgelovige Bolivianen brengen ze geluk… Hier wordt je toekomst voorspeld door één van de sjamanen door middel van het lezen van cocabladeren. Hier is ook het cocamuseum. We raden je aan er even binnen te lopen. Hier krijg je uitleg over de achtergronden van cocabladeren. Hier eindigt je tour en neem je afscheid van je gids.

’s Middags gingen wij nog naar ‘Valle de la Luna’: de Maanvallei. Het ligt in een buitenwijk van La Paz waar je met een taxi naartoe kunt. In een uurtje ben je er doorheen gewandeld. Het landschap van geërodeerde rotsen doet denken aan een maanlandschap.

la-paz-busDag 3 – Vertrek La Paz

Vandaag verlaat je La Paz. De meeste reizigers gaan nu naar het zuiden, waar de beroemde Salar de Uyuni zoutvlakte ligt.

Tijdens de intensieve, zesdaagse bouwsteen Flamingo’s en vulkanen reis je per jeep door het onherbergzame gebied in het zuiden van Bolivia.

Wil je nu naar Peru, dan kun je via Copacabana reizen en daar een nacht verblijven of direct naar de drijvende rieteilanden gaan op het Titicacameer.