Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Slenteren door de kloosterstad

   Arequipa

   Slenteren door de kloosterstad
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Arequipa
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 103,- p.p. bij 2 personen

   Arequipa ligt op 2300 meter, de zon schijnt er bijna altijd en de temperatuur overdag ligt tussen de 20° en 25°C. Zo lijkt het wel altijd lente in deze Peruaanse stad! In Arequipa hangt vooral een vriendelijke en relaxte sfeer. Dat maakt het een aangename tussenstop om te wennen aan de hoogte. Je vindt er verfijnde Spaans koloniale gebouwen en kerken.

   De belangrijkste bezienswaardigheid in de stad is het klooster van Santa Catalina, dat je echt gezien moet hebben. De stad wordt omgeven door vulkanen (Misti 5821m, Chachani 6075 m en Pichu Pichu 5425 m) en de Chili rivier waar je kunt raften (zie informatie onderaan deze pagina). Je overnacht in een huiselijke posada met veel bloemen en planten, in het centrum van de stad.

   Overnachten: 2 nachten in een huiselijke posada in het centrum van Arequipa
   Excursie: geen
   Transport: transfer bij aankomst
   Maaltijden: 2x ontbijt
   • maaltijden naast het ontbijt

   • excursies

   • optionele excursie: raften op de Chili rivier

   Blogger All Day Every Daisy is met ons naar Peru geweest. Twijfel je of Arequipa de moeite waard is om tijdens je reis te bezoeken, bekijk dan haar video.

   peru-reis-arequipa-centraal plein-kl

   Uitzicht op de Plaza de Armas van het altijd zonnige Arequipa

   Dag 1 – Arequipa

   Na aankomst in Arequipa word je naar je huiselijke posada gebracht op steenworp afstand van het Santa Catalina klooster en met uitzicht op de Misti vulkaan. Het wordt gerund door een vriendelijke familie. Je loopt binnen door een gietijzeren hek en komt op een binnenplaats vol bloemen en planten. De lichte en rustige kamers zijn ingericht met zorgvuldig gekozen meubilair met leuke antieke details. We voelden ons hier dan ook snel thuis.

   Drink ’s middags een kop koffie op een van de balkons aan de Plaza de Armas, het centrale plein van de stad. Maak vervolgens een wandeling door het centrum en bezoek enkele van de kerken en kathedralen. ’s Avonds aten wij een hapje bij ‘Zig Zag’, een Peruaans-Zwitsers restaurant waar naast typisch Peruaanse gerechten ook kaasfondue wordt geserveerd. Op Calle Santa Catalina vind je Govinda, gerund door Hara Krishna’s en met een bijzondere menukaart.

   reis-peru-arequipa-vulkaan-klDag 2 – Arequipa

   Vandaag heb je alle tijd om Arequipa te verkennen. Bezoek vanmorgen het Santuarios museum met de bevroren mummie Juanita, een Inca meisje dat 500 jaar geleden werd geofferd aan een vulkaan vlakbij Arequipa. Vulkanen werden door de inca’s gezien als goden die ze door middel van menselijke offers goedgezind wilden houden. Een uitbarsting ervan wilden ze natuurlijk graag voorkomen. Na een film krijg je een rondleiding door het museum die eindigt bij de glazen kist waarin Juanita te zien is.

   Je kunt ook een taxi nemen naar een van de leuke buitenwijken, bijvoorbeeld Tingo of Yanahuara met uitzicht op Arequipa en de drie vulkanen die de stad omringen. Je vindt er ook tal van restaurantjes voor een spicy Arequipeño lunch.

   reis-peru-santa-catalina-kl

   ’s Middags, bij laagstaande zon, is de beste tijd voor het fotogenieke Santa Catalina klooster, echt een must als je in Arequipa bent. Als je er binnen stapt, beland je meteen in een andere wereld. Je loopt door een labyrint van kronkelige straatjes met hoge rode, blauwe of witte muren. Er zijn kleine binnenplaatsjes, gebedsruimtes en bloementuinen die keurig bijgehouden worden door de nonnen die nog steeds in het klooster wonen.

   Het is een aanrader om gebruik te maken van de diensten van een gids. Vaak zijn dit studenten die goed Engels spreken en prachtige verhalen kunnen vertellen over het leven in het klooster. Ze rekenen een tarief van zo’n 20 Sol en daar kun je zelf nog een fooi aan toevoegen.

   ’s Avonds koelt het flink af dus vergeet niet een warme trui mee te nemen als je de stad nog in gaat.

   Arequipa-local

   Dag 3 – vertrek uit Arequipa

   Na je ontbijt check je uit en eindigt deze bouwsteen.

   Vanuit Arequipa kun je doorreizen naar de Colca Canyon met pre-Inca terrassen, condors die boven je hoofd zweven, besneeuwde bergtoppen en lokale boeren die hun land bewerken. Of reis via Arica verder naar Chili met onder andere de droogste woestijn van de wereld, met gortdroge vlaktes, grillige rotsformaties en spuitende geisers.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Raften op de Chili rivier

   Reissom: € 60,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: vervoer van/naar de rivier, gids, raft uitrusting

   Zin in iets actiefs? Aan de voet van de Misti vulkaan ligt de snelstromende Chili rivier, een ideale plek  om te raften. In een klein internationaal gezelschap en onder professionele begeleiding peddel je in een krap uur door een canyon. Het ene moment geniet je van het uitzicht onderweg, het volgende suist het bloed door je aderen bij een flinke stroomversnelling. Aan het einde van de ochtend ben je weer terug in Arequipa, zodat je de rest van de middag de tijd hebt de stad te verkennen.

   Deze bouwsteen is goed te combineren met...

   Welke optie wil je aanvragen?

   Slenteren door de kloosterstad
   Raften op de Chili rivier
   x