Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  Maandag – vrijdag van 09:00-17:30 uur

  10 redenen om naar Peru te reizen!

  Oude Incaruïnes, bijzondere natuur, kleurige poncho’s en lama’s: dát is Peru. Wat ons betreft mag dit land echt niet ontbreken op je bucketlist. In dit cultuurrijke land spot je allerlei bouwwerken en ontmoet je de behulpzame en lieve Peruanen. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder, want dit vinden wij de tien voornaamste redenen om naar Peru te reizen:

  #1 Wereldwonder Machu Picchu natuurlijk!

  Reis je naar Peru dan is een bezoek aan Machu Picchu echt een must. De sportieveling gaat de uitdaging aan door de Incatrail (van een paar dagen) te lopen met als eindbestemming de oude Incaruïne en wereldwonder: Machu Picchu. De tocht is pittig en soms is het echt even afzien, maar onderweg zie je ook geweldige weidse uitzichten en komen de lama’s nieuwsgierig naar je toe. Na een paar dagen flink wandelen zie je het wereldwonder plotseling opdoemen in de verte: ‘wauw, hier heb je het allemaal voor gedaan!’

  #2 ‘Beste culinaire bestemming ter wereld’

  Tijdens een reis door Peru wil je natuurlijk ook lekker smullen van het lokale eten. De Peruaanse keuken is sterk gevarieerd en het land heeft zelfs een paar keer op rij de prijs ‘beste culinaire bestemming in de wereld’ gewonnen! Rijst, bonen, maïs, pompoen, quinoa en aardappels: de basisproducten voor een typisch Peruaans gerecht. Wist je trouwens dat de aardappel oorspronkelijk uit Peru komt? Ze worden er in allerlei soorten en maten verbouwd. Proef als je de kans hebt ook Inca-specialiteiten, zoals – schrik niet – gegrilde cavia. Ook kom je lama’s niet alleen tegen in het wild, je kunt ze ook als steak op je bord krijgen. Een drankje bij je maaltijd? Bestel dan het populaire maïsbiertje. Eet smakelijk!

  #3 Condors spotten bij Colca Canyon

  Grote roofvogels die hoog in de lucht boven je hoofd zweven, hoe gaaf is dat? Deze roofvogels heten condors, zijn zwart van kleur en kunnen wel een spanwijdte van drie meter hebben. Voor de dierenliefhebbers is de Colca Canyon in Peru daarom zeker de moeite waard. Dit is namelijk de beste plek ter wereld om deze indrukwekkende beesten te spotten. Ook is de rotsenvallei voor de natuurfanaten een aanrader: wat een geweldige uitzichten (want goed om te weten: de canyon is nog dieper dan de Grand Canyon)!

  #4 Je kennis over de Incacultuur bijspijkeren

  Er was eens … een groot mensenrijk gevestigd in zelfgebouwde steden van steen: de Inca’s. Het Incarijk maakt een groot deel uit van de Peruaanse geschiedenis, aangezien het een machtig volk was van de dertiende tot zestiende eeuw in Zuid-Amerika. De allereerste menselijke sporen zijn gevonden bij het Titicacameer. Tijdens je reis door Peru zie je veel terug van de Incacultuur, vooral in de goed bewaarde eeuwenoude bouwwerken, bijvoorbeeld het wereldberoemde Machu Picchu of het koloniale centrum van Cusco.

  #5 Ontmoetingen met de lieve en behulpzame mensen

  Iets wat je goed merkt in Peru: de mensen zijn erg lief en helpen je graag. Wanneer je in contact komt met de Peruanen dan begroeten ze je met een brede glimlach en  ze zijn vaak heel optimistisch. Ze maken veel dingen zelf, van vingerpoppetjes tot kleurrijke kleden, waar ze geld mee proberen te verdienen. Peruanen zijn niet de rijkste mensen en hebben vaak weinig te eten, maar delen ze graag wat ze hebben. Heel mooi en bijzonder! Wij wilden iets terugdoen in onze reis en hebben wat zelfgemaakte souvenirs van ze gekocht. Ook zijn de Peruanen vaak erg nieuwsgierig naar waar je vandaan komt en proberen ze enthousiast een praatje met je te maken. Soms met gebarentaal, maar ook dat heeft zijn charme.

  #6 Varen op het Titicacameer

  Schipper mag ik overvaren? Ja, dat mag! Het Titicacameer in Peru is namelijk het hoogste meer ter wereld waar nog op gevaren wordt. Het ligt op ongeveer 3800 meter hoogte en is ook nog eens het grootste meer in Zuid-Amerika. Allemaal leuke weetjes natuurlijk, maar het meer is vanwege de mooie omgeving ook zeker een bezoek waard. Je spot hier allerlei kleine drijvende eilanden met huisjes en bootjes die allemaal volledig uit riet gemaakt zijn. Ook kun je ruïnes bekijken op het Maaneiland, waar volgens de Inca’s de Maan is geboren. Het meer is inmiddels toeristisch, maar wij passen de route over het meer wel zo aan zodat je de massa ontwijkt.

  #7 Je hoeft niet naar Brazilië voor de Amazone

  Voor een jungle-avontuur in de Amazone hoef je niet naar Brazilië te reizen: Peru heeft ook genoeg regenwoud! Varend over rivieren maak je kennis met de tropische bossen. Misschien kom je onderweg al tal van dieren tegen als vogels, apen en kaaimannen. Wandel door de rimboe en ga op zoek naar luiaards, papegaaien en otters. Je bent op avontuur, maar je verkent toch op je gemak het Amazonewoud.

  #8 Nóg meer natuur ontdekken

  De natuur in Peru is ongelooflijk divers: van bergketens en canyons tot jungles, woestijnvlaktes en tropische eilanden. Naast de beroemde Colca Canyon, het Amazonewoud en het Titicacameer, bezoek je in Peru ook het uitgestrekte Andesgebergte en de woestijnvlakte van Paracas National Reserve. In de woestijn schuilt nog een stukje geschiedenis: de Nazcalijnen, die allerlei tekeningen van dieren vormen. Deze geogliefen zijn door de droogte bewaard gebleven en kunnen wel tot 2200 jaar oud zijn. Even lekker ontspannen? Reis dan naar de Ballestaseilanden. Ga voor de kust surfen of ga op zoek naar zeeleeuwen, pinguïns en allerlei vogelsoorten.

  #9 De kleurrijke en gezellige steden

  Er zijn tal van koloniale en kleurrijke steden te vinden in Peru. Lima is de oudste stad van het land en ook de hoofdstad. Een drukbezochte en -bewoonde stad, maar erg gezellig door de knalgele koloniale gebouwen en knalrode bloemen in de parken. De stad Cusco is ook erg kleurrijk en heeft met name veel roodbruine daken en kerken. Je ziet veel invloeden uit de oude Inca-cultuur en je vindt er veel gezellige barretjes en restaurants. Omringd door drie vulkanen, in het zuiden van Peru, ligt de oude stad Arequipa.  De stad is versierd met tal van oude kathedralen en pleinen met palmbomen en fonteinen.

  #10 Tot slot: zoef met een sandboard de duinen af

  In Peru kun je ook zeker actief bezig zijn en tegelijkertijd de natuur verkennen. Ga in Huacachina de uitdaging aan door zandsurfend van de duinen af te gaan. Ben je een beginner? Dan is het aan te raden om zittend of liggend naar beneden te zoeven. Wat meer ervaren zandsurfers gaan de uitdaging staand aan. Niet zo’n waaghals? Dan is deze woestijnoase sowieso de moeite waard: je kunt er goed wandelen en hebt geweldige uitzichten onderweg.

  Ben je overtuigd en wil je naar Peru? Dan heb je twee keuzes. Keuze een: bekijk onze Peru-bouwstenen en stel je eigen reis samen. We helpen je graag. Of ga voor keuze twee en lees vijf redenen waarom je absoluut niet naar Peru moet gaan. 😉

  Geen reacties

  Reageren

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *